HIFA, în anul încercărilor Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 272 Vizualizări

HIFA, în anul încercărilor

Anul 2017 nu a început deloc fără probleme.

Pentru cei care n-au auzit de noi sau nu cunosc activitățile asociației noastre recapitulăm pe scurt că activăm în domeniul sferei sociale de 17 ani. Ne ocupăm de cei cu dizabilități, de bolnavi cronici, precum și de familii, copii cu situație dezavantajoasă. Ne străduim să nu ne ocupăm separat de persoanele cu dizabilități ci să ajutăm familia în totalitatea ei. Acordăm o atenție specială și îngrijitorilor bolnavilor. Toate acestea le facem nu numai prin programele noastre, ci și prin serviciul nostru permanent de birou, care asigură consiliere juridică, administrativă și psihologică tutror beneficiarilor noștri, precum și acelora care solicită ajutorul nostru indiferent dacă aparțin sau nu asociației noastre. Ne străduim să facem cinste numelui nostru: HIFA-România Ajutor pentru toți.

Serviciile noastre acreditate ne permit nu numai să accesăm proiecte mai ușor și la mai multe locuri, ci să asigurăm programe vaste beneficiarilor noștri. Organizăm săptămânal cerc meșteșugăresc. Obiectele confecționate de cei cu dizabilități sunt expuse și valorificate prin donații în biroul central al asociației noastre din strada Enescu nr. 2. Suma astfel obținută asigură materia de bază activității permanente, continuității. Apoi avem club de șah, cerc literar, consiliere psihologică și juridică la dispoziția beneficiarilor noștri atât individul cât și familial, iar la sfârșitul săptămânilor în cadrul mișcării Fraternitas zi spirituală al cărei motto este: bolnavul să fie apostolul bolnavului.

Echipa de dans BB Dance s-a reînființat în iunie deoarece pe câțiva dintre membrii ei viața i-a chemat pentru rezolvarea altor sarcini. Ei trebuiau înlocuți cu alți dansatori. În cursul verii am reușit să-i găsim pe acei noi dansatori care cu cei vechi rămași formează cinci perechi, care în cursul acestui an cu ajutorul profesoarei de dans și arbitrei Somodi Katalin sunt gata să-i încânte pe spectatori cu farmecul, cu priceperea și grațiozitatea lor. În 7 octombrie am avut deja primul spectacol în sala festivă a Ansamblului „Mureșul” cu ocazia Cupei „Olympicus”. Ne pregătim pentru alte spectacole din lunile noiembrie și decembrie.

Știm cu toții că acest an nu a fost avantajos organizațiilor din sfera socială. În această primăvară împreună am tras semnalul de alarmă încercând să atragem atenția autorităților, a opiniei publice, a comunității. Este demn de menționat colaborarea de care a dat dovadă majoritatea organizațiilor non-guvernamentale ale județului Mureș care activează în sfera socială căci căutarea rezolvărilor nu este un scop în sine, ci a devenit importantă și indispensabilă tocmai pentru deservirea, ajutarea beneficiarilor noștri, a nevoiașilor. Am participat la luptă pentru noi, dar și pentru alte organizații, alți colegi, beneficiari – ai căror prezent și viitor este la fel de important pentru noi.

În această perioadă și asociația noastră a avut de înfruntat o situație neprevăzută: nu a putut asigura în mod permanent serviciul obișnuit de mulți ani, adică în primele 5 luni nu a putut oferi pachete cu alimente pentru 54 de familii cu situații nefavorizate.

Asociația noastă, ca toate organizațiile non-guvernamentale, trăiește în special din proiecte cu finațare nerambursabilă. Avem și alte surse de venit, dar acestea sunt așa de minore încât singure nu ar putea asigura activitatea asociației.

În acest an am reușit să realizăm o dorință de mult visată. De mulți ani am fi dorit să asigurăm beneficiarilor noștri o echipă de intervenție în situații de criză, care vine în ajutarea familiilor nevoiașe. Anul acesta am reușit să angajăm doi îngrijitori la domiciliu, care vizitează familiile, ajută la curățenie, la rezolvarea problemelor, la plata facturilor, îngrijire de bază, la transport fără obstacole, adică oriunde li se cere ajutorul.

Ne străduim ca să nu ne uităm numai la necazuri și la probleme, ci să asigurăm benficiarilor noștri și bucurii în cadrul unor programe culturale sau sportive, unde se pot destinde, pot crea relații, se pot cunoaște, pot ieși din rutină. Același scop servește și organizarea taberei Fraternitas deja a 18-a oară la Selters. Tabăra are ca scop cunoașterea forței comunității, crearea și dezvoltarea echilibrului sufletesc pe calea credinței.

Toate acestea nu ar fi fost posibile fără proiectele accesate obținute. Am accesat proiecte în următoarele domenii: social, cultural, sportiv, administrativ, întreținerea biroului, sprijinirea familiilor cu alimente, editarea revistei HIFA-RO Info, organizarea și conducerea taberei, funcționarea echipei de dans, programul Să învățăm altfel: Insule interactive – Cum este să fii persoană cu dizabilități?

Unul dintre cele mai importante lucruri care se realizează tot în acest an și care a fost visul nostru de mult: este cumpărarea unui microbuz mai bun pentru asociația noastră cu care putem asigura transportul fără obstacole al membrilor cu dizabilități ai echipei noastre de dans, al beneficiarilor noștri, al tuturor persoanelor care cer ajutorul nostru.

Cei care ne-au fost alături pe calea proiectelor de finanțare nerambursabilă ca să putem ajuta și să putem desfășura o bună activitate sunt: Fondul Bethlen Gábor, Primăria Municipiului Târgu-Mureș, Consiliul Județean Mureș, SNGN Romgaz SA, Fundația Communitas, AJPIS.

Deci sumele provenite din proiecte ne-au ajutat în funcționarea asociației noaste, în întreținerea biroului nostru, în plata salariilor angajaților noștri, în organizarea și lărgirea serviciilor și programelor noastre, în realizarea scopurilor noastre.

Mulțumiri tuturor și în special acelora care cu donațiile mai mici sau mai mari, cu muncă voluntară, cu sponsorizări au stat lângă noi, au crezut în noi și ne-au sprijinit în acest an!

Echipa HIFA-România Ajutor pentru toți

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE