Péter Ferenc, sărbătoritul zilei Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 344 Vizualizări

Péter Ferenc, sărbătoritul zilei

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, care împlineşte astăzi frumoasa vârstă de 54 de ani, şi-a sărbătorit ziua de naştere… prin muncă, una din activităţile la care a participat fiind şedinţa ordinară de lucru a Consiliului Judeţean Mureş.

Felicitat în numele consilierilor social-democraţi de Vasile Boloş, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a mulţumit tuturor consilierilor judeţeni pentru seriozitatea cu care abordează fiecare proiect de hotărâre aflat pe agenda Judeţului Mureş. Totodată, Péter Ferenc a transmis felicitări consilierului judeţean Mara Togănel (PNL), care şi-a sărbătorit, de asemenea, ziua de naştere în urmă cu două zile.

Cu acest prilej special, redacţia şi administraţia cotidianului Zi de Zi şi a revistei economice Transilvania Business îi transmit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş cele mai alese şi sincere gânduri de sănătate, multă putere de muncă în beneficiul cetăţenilor din judeţul Mureş, alături de tradiţionala urare de La Mulţi Ani! Boldog Születésnapot, Péter Ferenc!

Discursul integral al consilierului judeţean Vasile Boloş:

„Doamnelor și domnilor consilieri,

Onorată asistență,

Colegul nostru consilierul județean Peter Ferenc, care prin votul majorității membrilor acestui consiliu a devenit, în iulie 2016, președintele Consiliului județean Mureș, împlinește azi o frumoasă vârstă. Nefiind vorba de o doamnă cifra aniversară poate fi rostită și public, 54 de ani. Este firesc să-i adresăm urările noastre de sănătate și de împliniri în plan personal și instituțional.

Această zi aniversară îmi oferă prilejul să fac o foarte scurtă reflecție legată de responsabilitatea pe care o incumbă funcția de președinte așa cum o percep eu după o experiență de 13 ani petrecuți în calitate de consilier județean.

Responsbilitatea celui ocupă o astfel de funcție poate fi privită din mai multe perspective: juridic, administrativ, politic și moral. Dacă aspectele responsabilității juridice și administrative sunt bine definite prin legi, regulamente și recomandări, elementele ce definesc responsabilitatea politică și cea morală nu au în spatele lor documente de referință ci doar principii și reguli cu grade de acceptare și percepție diferite.

Citeam undeva o comparație care încearcă să evidențieze metaforic diferențele între perspectiva morală și cea politică. Atunci când avem de soluționat o problemă dacă judecăm problema din perspectivă morală suntem în situația unui spectator care urmărește o piesă, dar când judecăm acceași problemă din perspectivă politică suntem în situația actorului de pe scenă care trebuie să joace aceeași piesă. De foarte multe ori cele două perspective sunt sensibil diferite.

Cred că dificultatea majoră, în procesul de luare a unor decizii importante pe care trebuie să le ia un președinte, dar și a noastră a consilierilor, este să facă ca perspectiva politică și cea morală asupra acestora să fie cât mai apropiată. Îi urez domnului președinte ca în tot ceea ceea ce  realizează în cadrul CJM să poată să facă acest lucru cât mai bine .

În numele grupului de consilieri PSD și a  conducerii Organizației PSD Mureș vă urez ”La mulți ani!”, domnule președinte!

Vă mulțumesc pentru atenție.”

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE