Home / Consiliul Judetean Mures / Castelul Ugron, preluat de Muzeul Judeţean Mureş

Castelul Ugron, preluat de Muzeul Judeţean Mureş

Distribuie

Consilierii judeţeni au aprobat joi, 26 octombrie, într-o şedinţă ordinară de lucru, retragerea dreptului de administrare al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş asupra Castelului Ugron din localitatea Zau de Câmpie şi transmiterea dreptului de administrare asupra imobilului respectiv Muzeului Judeţean Mureş, pentru desfăşurarea unor activităţi muzeale.

Fost Centru de plasament

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, Castelul Ugron face parte din domeniul public al Judeţului Mureş şi se află în administrarea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş, în acest imobil desfăşurându-şi activitatea Centrul de plasament Zau de Câmpie.

„În cursul anului 2012, când s-a redus numărul copiilor ocrotiţi prin reintegrarea în familie, ca efect al Legii 272/2004 privind protecţia si promovarea drepturilor copilului, respectiv asigurarea altor servicii de protecţie în funcţie de nevoile copiilor sau tinerilor, s-a urmat procedura de închidere”, a precizat Péter Ferenc.

Imobilul, renovat cu bani europeni?

Centrul de plasament Zau de Câmpie a mai funcţionat o scurtă perioadă de timp, până la organizarea activităţii caselor de tip familial, Râciu şi Sângeorgiu de Pădure, moment în care Centrul a fost închis. Urmare a închiderii Centrului de plasament, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş a încercat să acceseze diverse fonduri pentru a dezvolta programe sociale în acest imobil, dar până în prezent nici un demers nu s-a concretizat, imobilul degradându-se tot mai mult, prin neutilizarea acestuia.

„Având în vedere specializarea instituţiei în domeniul monumentelor culturale şi experienţa deţinută, Muzeul Judeţean Mureş solicită transmiterea în administrare sa, a imobilului situat în Zau de Câmpie, strada Parcului nr. 1, în vederea reabilitării/renovării monumentului, precum şi pentru întocmirea unei documentaţii în vederea obţinerii de fonduri europene”, a subliniat Péter Ferenc.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Controversă a profesorilor catolici: „Avem sau nu liber de Paște?”. Ligia Deca: „Școala nu vă poate limita acest drept”

Distribuie Ministrul Educației din România, Ligia Deca, a efectuat joi, 28 martie, o vizită de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.