GALERIE FOTO: Eleganță, valoare, performanță, la Cupa Mirona Recomandări zi de zi
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1073 Vizualizări

GALERIE FOTO: Eleganță, valoare, performanță, la Cupa Mirona

Clubul Sportiv “Dansul Viorilor”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Reghin și Consiliul Județean Mureș, sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv, a organizat sâmbătă, 28 octombrie, Cupa Mirona, ajunsă în acest an la ediția a XII-a. Cupa Mirona reprezintă un concurs de referinţă în dansul sportiv românesc, care a adunat la start în acest an concurenţi talentaţi şi specialişti ai domeniului, peste 400 de dansatori, 30 de arbitri, antrenori şi instructori de la cluburi din întreaga ţară: Timişoara, Tîrgu-Mureş, Cluj-Napoca, Piatra Neamţ, Bucureşti, Alba- lulia, Sibiu, Miercurea Ciuc, Satu-Mare, Oradea, Mediaş, Bacău, Iaşi, Reghin, Piatra-Neamţ, Bistriţa, Baia-Mare, Braşov, Dej, Sighetu-Marmaţiei, Reşiţa, Turda, Baia-Sprie și  Teiuş.

„Performanța te obligă la performanță”

Și în acest an, organizatorii au reușit să mențină competiția la un nivel ridicat, menit să aducă performanța  la loc de cinste printre sportivii participanți. „Performanța te obligă la performanță. Dacă în urmă cu 15 ani,  aveam opt din zece campioni, aici la Reghin, astăzi, acei campioni nasc campioni. Putem spune că Reghinul scrie în continuare istorie în dansul sportiv, iar faptul că reprezint România în forul mondial,  mă obligă la corectitudine, promovare, și în același timp, să mențin Reghinul și județul Mureș la acest nivel pe care îl cunoaște întreaga țară. De aceea, mulțumesc tuturor celor care ne ajută în organizare. O provocare pentru Primăria Reghin și pentru Consiliul Județean Mureș va fi organizarea la Târgu-Mureș a Campionatului Național din 2018. Ne vom preocupa în continuare pentru a obține performanță, iar cei care vor câștiga acest Campionat Național să reprezinte România cu succes în străinătate”, a precizat Vasile Gliga, președintele Federației Române de Dans Sportiv, și vicepreședinte al Federației Internaționale de Dans Sportiv.

Reghin, capitala  dansului sportiv

Cupa Mirona s-a bucurat și în acest an de sprijinul autorităților locale și județene, care și-au exprimat bucuria că Reghinul își păstrează   statutul de capitală  dansului sportiv românesc. „La Reghin, toată lumea cântă și dansează, ceea ce reprezintă un mare adevăr. Mai mult decât atât, Reghinul este cel mai potrivit loc de desfășurare pentru o astfel de competiți, nu doar că este orașul viorilor,  dar este și orașul dansului sportiv, și afirm acest lucru fără nicio reținere. În Reghin avem singura școală cu program de dans sportiv din lume. De asemenea, sub conducerea unui reghinean, conducerea Federației Române de Dans Sportiv a ajuns pe podiumul internațional datorită cupelor și medaliilor obținute, iar acest for este reprezentată la nivel mondial cu cinste tot de un reghinean”, a precizat Alexandru Câmpean, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș.

Dansul sportiv, ca mod de viață

La rândul său, primarul municipiului Reghin, Maria Precup le-a mulțumit  sportivilor, părinților și antrenorilor, pentru modul în care continuă să practice dansul sportiv ca și mod de viață. „Îi felicit pe toți câștigătorii, precum și pe organizatori pentru cea de a XII-a ediție a Cupei Mirona. Îi admir pe toți concurenții pentru puterea  și efortul mare care îl fac, atât părinți, antrenori, dar mai ales concurenți. Le doresc să aibă parte de succese, împliniri, pentru că dansul este un mod extrem de plăcut și util în formarea caracterului, așa cum ne dorim cu toții pentru copiii noștri”, a menționat Maria Precup.

De la valsul lent, la samba, rumba și cha-cha-cha

Competiția s-a resfășurat pe 31 de categorii, pe diferite clase valorice, pe cele două secţiuni: Standard (vals lent, tango, vals vienez, slow-fox, quick-step), Latino-americane (samba, cha-cha-cha, rumba, passo-doble şi jive). Primii au intrat în competiție debutanții, urmați de cei de la categoriile  Precompetițional și Hobby, urmați în a doua parte a zilei de cei de la categoriile Basic și Open. În urma jurizării, au fost stabiliți câștigătorii, răsplătiți cu aplauze, dimplome, cupe și medalii oferite de organizatori.

Câștigătorii ediției 2017 a Cupei Mirona

E 12-15 ani

1.Radu Casagranda Radu și Alexandra Georgeana Suciu (Fan Dance Club Brașov)

2.Nicolae Vasile Bârsan și Daria Nemeș (Top Dance Life Bistrița)

3.Tudor Moldovan și Alessia Rebeca Tritean (Clubul Attitude Cluj Napoca)

D 10-11 ani

1.Andrei Nicolae și Iulia Alexia Ababei (Dansul Viorilor Reghin)

2.Tudor Bumbu și Amalia Niculescu (Dansul Viorilor Reghin)

3.David Radu Todoran și Daniela Maria Dan (Dansul Viorilor Reghin)

D 14-15 ani

1.Adrian Marius Popa și Anca Dunca (Spria Top Dance Baia Mare , Prodance 2000 Baia Sprie)

2.Carol Cristian Pârvu și Andrada Teodora Neagu (Sportul Studențesc Universitatea București)

3.Cristian Tiuț și Elena Carmen Vayda (Galactic, Colibri )

Basic Latino 6-11 ani

1.Rareș Andrei Pleșa și Cezara Duca (Dance Art Târgu-Mureș)

2.Andrei Claudiu Sasebeș și Diana Botărel (Dansul Viorilor Reghin)

3.David Radu Todoran și Daniela Maria Dan (Dansul Viorilor Reghin)

Basic Latino  12-15 ani

1.Heghi Vlad Ioan și Sabina Croitor (La Passion Brașov)

2.Tudor Adam și Maisha Maria Pasici (Bolero, Dance Spirit Timișoara)

3.Marius Adrian Pop și Anca Dunca (Spria Top Dance Baia Sprie, Pro Dance Baia Mare)

Basic Standard  16-34 ani,  Basic Latino 16-34 de ani

1Madaras Hunor și Kiss Vivien Bernadette (Apollo Târgu-Mureș)

2.Alexandru Laurențiu Puia și Ioana Maria Potor (Bianca Dance Blaj)

Open Latino 12-15 ani

1.Cătălin Negrea și Cristiana Alexandru Neagu (Sportul Studențesc Universitatea București)

2.Tudor Adam și Maisha Maria Pasici (Bolero, Dance Spirit Timișoara)

3.Vonucz Richard și Ioana Sara Coroș  (Dance Art Târgu-Mureș)

Open Latino 16-34 de ani

1.Alexandru Ionuț Miculescu și Andra Păcurar (Dance Spirit Timișoara)

2Bogdan Andrei Sidor și Andreea Bunduc (Nikons Iași)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE