FOTO: Ziua Armatei Române, sărbătorită la Sărmaşu Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 460 Vizualizări

FOTO: Ziua Armatei Române, sărbătorită la Sărmaşu

Înscrisă în Calendarul activităților culturale din cadrul Primăriei orașului Sărmașu, ziua de 25 octombrie, Ziua Armatei Române, este o zi de cinstire pentru eroismul și jertfele prin care oștirea română și-a îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc.

Ceremonia s-a desfășurat într-un cadru festiv, la Troița Eroilor din incinta Secției de Pompieri Sărmașu, începând cu ora 12.00, unde au participat oficialități din cadrul administației publice locale, ing. Ioan Mocean, primarul orașului Sărmașu, Sallai Imre, viceprimarul orașului Sărmașu, conducerea Liceului Teoretic ”Samuil Micu”, reprezentanți din cadru Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Horea” al judeţului Mureș și Secția de Pompieri Sărmașu, reprezentant din cadrul Poliției Sărmașu, un sobor de preoți, elevi, cadre didactice cât și cetățeni ai orașului.

Activitatea s-a desfășurat după următorul program: intonarea Imnului Național al României, parastas de pomenire a eroilor, alocuțiuni ale oficialităților, progam artistic susținut de elevii Liceului Teoretic ”Samuil Micu” şi depuneri de coroane de flori.

Ceremonia a fost deschisă de primarul orașului, ing. Ioan Mocean. În alocuțiunea domniei sale, s-a evocat însemnătatea acestei zile pentru întreaga națiune română

„Avem obligația să cinstim și să păstrăm vie amintirea, faptele de arme, sacrificiul suprem făcut de oștirea română pentru integritatea si suveranitatea țării”, a afirmat ing. Ioan Mocean.

Au mai luat cuvântul: comandantul Secției de Pompieri, col. Nagy Sandor, pr. paroh Bucur Cașu Ilie și prof. Costel Neacşu.

Elevii Liceului Teoretic ”Samuil Micu” au oferit asistenței un moment artistic de poezie și cântec, iar în încheiere, în acordul Inmului Eroilor, s-au depus coroane de flori la Troița Eroilor din partea instituțiilor statului și a partidelor politice.

(Redacţia)

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE