Tristeți și nemulțumiri la decizia de comasare a caselor de cultură reghinene Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 487 Vizualizări

Tristeți și nemulțumiri la decizia de comasare a caselor de cultură reghinene

Consiliul Local Reghin a aprobat,  în cadrul unei ședine avută loc săptămâna trecută, comasarea prin absorbție de către Casa de Cultură „Eugen Nicoară” a activității Casei de Cultură „George Enescu” și preluarea personalului existent. Mai exact, personalul Casei de Cultură a Tineretului urmează să-și desfășura activitatea în sediul Casei de Cultură „Eugen Nicoară” din strada Spitalului, nr.11, în subordinea actualului manager al Casei de Cultură „Eugen Nicoară”. Motivația acestei hotărâri este dată de faptul că Biblioteca Municipală Reghin își desfășoară activitatea într-un spațiu care urmează să fie scos la vânzare, soluția aleasă fiind mutarea acesteia în clădirea Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu”, lucru care a creat nemulțumiri în rândul personalului Casei de Cultură a Tineretului, în frunte cu directorul Marcel Naste.

„Este un mare dezastru deoarece, eu ca și director, nu voi ma avea atribuții de manager, și atunci marea majoritate a proiectelor Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu” nu vor mai putea avea loc,  cu atât mai mult cu cât, Casa de Cultură Municipală are un alt statut, se ocupă de alte lucruri, ea nu construiește lucruri, cum o face Casa de Cultură a Tineretului,  ea mai mult găzduiește activități culturale. Noi, prin nebunia noastră tinerească care am creat-o,  nu ne permitem să mergem dincolo, având în vedere că la Casa Municipală de Cultură sunt alte dotări, și nu vom putea să ne manifestăm acele gânduri, acele trăiri și acele activități importante pe care noi le organizam la Casa de Cultură a Tineretului „George Enescu”, ne-a declarat Marcel Naste, managerul Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu” din Reghin.

Mandatul acestuia va expira la data de 1 decembrie, după care va începe procesul de reorganizare a spațiilor de cultură pentru ca biblioteca să fie funcțională în cadrul clădirii Casei de Cultură a Tineretului la data de 1 martie 2018.

„Următorul proiect de management nu mi-a fost aprobat, a fost respins, datorită faptului că s-a dorit această comasare prin absorbție. Încă nu știu ce voi face, în funcție de oportunități, voi găsi o cale în care să mă pot exprima. Dacă nu în Reghin, voi găsi varianta în care mă voi duce în locul unde pot să-mi amprentez și să-mi dăruiesc din prea plinul meu și altora, de a dezvolta personalități culturale tinerilor carte pot deveni mâine mai mult decât azi, și poimâine să fie oameni care vor lua decizii  pentru comunitatea care o reprezentăm noi. Eu nu am cum să optez pentru Casa Municipală de Cultură, atât timp cât nu știu dacă există un post pentru mine. Directorul Casei de Cultură „Eugen Nicoară” va fi domnul Ioan Conțiu, și fără un drept de semnătură, nu am obligațiile necesare să fac mai mult decât atât. Dacă va fi o variantă de compromis, dacă voi avea un factor decizional cu drept de semnătură, poate că mă voi implica mai departe, dar nu se vor putea desfășura activitățile la același nivel cum le desfășuram la Casa de Cultură a Tineretului, datorită multor impedimente care există în casa de cultură mare”, a precizat Marcel Naste.

Mai poate fi schimbată situația ?

„Dacă cei care ne conduc, cum  am spus-o și în ședința de consiliu local, ar sta să aprofundeze mai exact rapoartele de activitate ale fiecărei instituții în parte, își vor da seama că această Casă de Cultură a Tineretului este strict necesară, și ar lua o măsură de siguranță pentru a nu distruge ceea ce este bun, și a nu crea neplăceri în comunitate. Până la urma urmei, cei care ne conduc sunt reprezentanții direcți ai comunității, și ar trebui să aibă un dialog deschis cu comunitatea pentru a aduce surplus de calitate în spațiul de trai pe care noi îl avem astăzi, și nu a dezmembra comunitatea în diferite grupuri și grupulețe, ceea ce nu este benefic pentru  o comunitate”, a subliniat Marcel Naste.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE