Home / Comunicate / Azi se închid înscrierile la Festivalul concurs „Petre Săbădeanu”

Azi se închid înscrierile la Festivalul concurs „Petre Săbădeanu”

Distribuie

Uniunea Mondială de Folclor I.G.F și Fundația ȘOPTEREAN, în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, Consiliul Local și Primăria Comunei Sîntana de Mureș și Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş va organiza cea de-a II-a ediție a Festivalului concurs internațional de interpretare a cântecului popular „PETRE SĂBĂDEANU”, în perioada 19-20 noiembrie 2017, la Sala de Spectacole a Palatului Culturii din Tîrgu-Mureș, se arată într-un comunicat de presă semnat de Nelu Şopterean, directorul festivalului.

Festivalul-concurs internațional de interpretare a cântecului popular „PETRE SĂBĂDEANU”, este deschis tuturor tinerilor interpreţi vocali de muzică populară, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 ani, care dovedesc atât calități interpretative deosebite, cât și respect față de portul popular național. Concursul de interpretare se adresează soliștilor români.
Totodată scopul acestui festival este de a menține vie memoria celui care a slujit de peste 50 de ani cântecul de pe Valea Mureșului prin glasul său curat, puternic și frumos –Petre Săbădeanu, originar din comuna Sîntana de Mureș.
Conform regulamentului, festivalul se desfăşoară în mai multe etape:
Etapa I: ÎNSCRIERI – până la data de 1 noiembrie 2017
Etapa a II-a: PRESELECȚIA – în data de 19 noiembrie 2017, ora 10, la Palatul Culturii din Tîrgu Mureș
Etapa a III-a: ANUNȚAREA CANDIDAȚILOR ADMIȘI ÎN CONCURS –în 19 noiembrie 2017, după jurizarea candidaților
Etapa a IV-a: CONCURSUL și SPECTACOLUL CU INVITAȚII SPECIALI– în 19 noiembrie 2017, de la ora 15, la Palatul Culturii din Tîrgu Mureș, si recitalul invitaților speciali de la ora 18.
Etapa a V-a: GALA LAUREAȚILOR și SPECTACOL CU INVITAȚII SPECIALI– în 20 noiembrie 2017, de la ora 18, la Palatul Culturii din Tîrgu Mureș

Atât la preselecție cât și la concurs, fiecare concurent va interpreta două cântece: unul fără acompaniament orchestral (o doină sau o baladă) şi unul cu acompaniament orchestral (cântec ritmat) specific zonei pe care o reprezintă. Un element important este prezentare costumului popular.
Acompaniamentul muzical va fi asigurat de Orchestra populară a Casei Municipale de Cultură „Eugen Nicoară” Reghin, dirijată de profesorul Ioan Conțiu.

Juriul festivalului va fi alcătuit din specialişti cu experiență în domeniu şi din personalităţi ale vieţii artistice românești, vor puncta fiecare concurent după următoarele criterii de jurizare:
– calitatea vocii şi a interpretării
– autenticitatea şi valoarea artistică a cântecelor
– prezenţa scenică
– frumuseţea şi autenticitatea costumului popular purtat de interpret.
Pe scena festivalului vor urca invitați speciali veniți din străinătate, care vor încânta publicul spectator prin susținerea unor microrecitaluri.

Foto: arhivă

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin își așteaptă vizitatorii cu nerăbdare

Distribuie Muzeul Etnografic „Anton Badea” din municipiul Reghin își deschide porțile pentru vizitatorii săi, într-un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.