Federațiile sindicale și sindicatele sunt în fierbere Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 315 Vizualizări

Federațiile sindicale și sindicatele sunt în fierbere

CNSLR Frăția – filiala Mureș a convocat pentru luni, la ora 12, Consiliul Judeţean Extraordinar al Liderilor, pentru stabilirea calendarului activităților obligatorii al uniunilor județene în vederea declanșării grevei generale. 

Anunțul CNSLR Frăția vine după ce liderii Cartel Alfa au solicitat în această săptămâna demiterea ministrului „cinic” al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, iar președintelui României, Klaus Iohannis, să medieze conflictul dintre sindicate și Guvern.

“Cu asemenea ministru al Muncii nu va fi restabilit în România respectul față de lucrători și nici principiile muncii decente. Măsurile pe care le promovează acum, prin dezinformare și mințind în toate datele pe care le prezintă public, prin dezinteresul pe care îl are față de lucrătorii din sectorul economic, prin gândirea feudală față de lucrători (oricum angajatorul face ce vrea în Romania cu lucrătorul) sunt împotriva lucrătorilor și vor avea consecințe grave, greu de estimat în amploarea lor, atât în plan social, dar și economic”, au afirmat reprezentanții CNS Cartel Alfa, care au criticat și legea salarizării unice în sectorul public. Aceștia consideră că aceasta este una dintre cele mai proaste legi care nu rezolvă problema inechității și dezechilibrului în interiorul sistemului bugetar, ci o adâncește.

De asemenea, joi, medicii de familie au pichetat sediul Guvernului și al Instituțiilor Prefectului din țară. Nemulțumirile medicilor de familie se leagă de birocratizarea sistemului medical și, nu în ultimul rând, de relația cu Casa de Asigurări de Sănătate. „Suntem nemulțumiți de îngrădirea accesului la servicii medicale, îngrădirea medicului de familie în furnizarea serviciilor medicale, birocratizarea excesivă a actului medical ceea ce a dus la reducerea timpului alocat pacienților. Este o birocratizare excesivă care îngrădește accesul pacientului la servicii de sănătate, plimbarea după scrisori medicale, plimbarea după inițierea actului medical și, nu în ultimul rând, subfinanțarea asistenței medicale primare. Toate acestea fac imposibilă menținerea unui nivel actualizat al cunoștințelor medicului de familie”, a precizat Remus Sebastian Șipoș, președintele Asociației Medicilor de Familie din județul Mureș și vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei.

Despre protestul medicilor de familie puteți afla detalii AICI

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE