Meci greu pentru BC Mureș pe terenul campioanei BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 160 Vizualizări

Meci greu pentru BC Mureș pe terenul campioanei

Sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 19.45, în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca va avea loc întâlnirea dintre echipele U-BT din localitate și BC Mureș Târgu-Mureș, partidă din cadrul etapei a V-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. La prima vedere jocul pare foarte dezechilibrat, dar în baschet de multe ori calculele hârtiei nu au corespuns cu ceea ce s-a petrecut în teren. Cu atât mai mult, cu cât întâlnirile „tigrilor” cu clujenii au oferit deseori surprize. Totuși, gazdele sunt de această campionii en-titre, iar echipa mureșeană se află mai degrabă în reconstrucție. Echipa de pe Someș vine după o frumoasă victorie în Europe Cup obținută în Bulgaria, dar a cedat în etapa trecută la Sibiu, adevărat, la un singur punct și a câștigat primele trei partide din actuala ediție. De partea cealaltă, BC Mureș a obținut o singură victorie, 78-75 cu SCM U Craiova pe teren propriu și a pierdut ultimele două partide, ultima pe teren propriu în fața CSM Oradea, scor 60-86.

Înaintea deplasării la Cluj, căpitanul echipei mureșene Sánta Szabolcs consideră că presiunea va fi mai degrabă pe umerii clujenilor. „Cu echipa din Oradea am jucat parcă fără atitudine, fără voință, dar am fost deosebit de plăcut surprinși de faptul că la finalul partidei am fost aplaudați de suporteri. Nu pentru a-mi apăra colegii, dar problemele financiare își pot pune amprenta pe moralul oricărui jucător, care dimineața se poate trezi și cu gândul la problemele personale. Ai o altă motivație când te trezești fără aceste griji și de aceea este bine că suporterii noștri, pe care îi consider cei mai fideli din țară ne înțeleg și nu ne judecă după un meci slab. Mulți și-ar dori așa suporteri. Atmosfera din lot este una pozitivă și la Cluj vom încerca să dovedim că știm să jucăm. Când intrăm pe parchet lăsăm toate grijile deoparte și încercăm să dăm tot ce avem mai bun”, a promis căpitanul echipei.

 

Presiunea poate fi una pozitivă

Unul dintre reprezentanții generației tinere, Steff Norbert apreciază la rândul său sprijinul suporterilor și consideră că echipa se află pe un drum ascendent. „Pentru noi a fost o înfrângere urâtă în etapa trecută, iar gestul suporterilor a fost de-a dreptul impresionant. Păcat că nu le-am putut oferi mai mult, dar încrederea pe care ne-o acordă ne face să fim încrezători. Consider că echipa începe să crească, iar noi, cei mai tineri din echipă avem evoluții tot mai bune de la meci la meci. La Cluj cred că presiunea este mai degrabă pe umerii lor, ei sunt marii favoriți. Pentru mine personal, aș putea spune că am o presiune suplimentară după ce anul trecut am jucat la Cluj, dar această presiune poate fi una pozitivă. Revenirea acasă este întotdeauna plăcută, să joci în fața apropiaților, a prietenilor, este ceva deosebit”,  a adăugat Steff Norbert.

Un istoric cu echilibru perfect

Disputele dintre cele două echipe au fost întotdeauna foarte dârze, indiferent de pozițiile în clasament. Astfel, deseori echipele situate mai bine au cedat chiar pe teren propriu, cum s-a petrecut în multe confruntări, în ediția în care clujenii au obținut al doilea titlu din istoria clubului. Bilanțul întâlnirilor oficiale este în acest moment unul de egalitate, la 22. Campionatul se află abia la început de drum, astfel rezultatele multor echipe nu pot fi suficient de relevante. Mureșenii pornesc cu șansa a doua, dar în dese rânduri au reușit din această postură să învingă echipa clujeană. Asta s-a întâmplat în câteva ocazii în Cupa României, dar și în turneele play off, sau în finala pentru medalia de bronz de acum două ediții.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE