Lanț uman pentru autostrada Ungheni-Iași-Târgu Mureș Slider
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 234 Vizualizări

Lanț uman pentru autostrada Ungheni-Iași-Târgu Mureș

Aproape 2000 de oameni au format, sâmbătă, în centrul municipiului Iași, un lanț uman pentru a atrage atenția asupra necesității construirii autostrăzii Ungheni-Iași-Târgu Mureș, considerată vitală pentru dezvoltarea economică a zonei, printr-unul dintre cele mai de amploare acțiuni civile care vizează investițiile. Conform hotnews.ro, au fost strânse peste 1000 de semnături pentru autostrada Ungheni-Iași-Târgu Mureș.

Printre cei veniți în centrul Iașiului în cadrul acțiunii „Moldova vrea autostradă” se află reprezentanți ai administrației locale, ai instituțiilor descentralizate, ai mediului academic și ai societății civile, precum și politicieni.

„Este un proiect pentru întreaga Moldovă, nu doar pentru Iași. Sperăm ca Guvernul României să ia în considerare și necesitățile noastre”, a declarat Laviniu Lăcustă, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași.

La eveniment a fost prezent și primarul Iașiului, Mihai Chirica. Alături de sute de mesaje, printre care „Doar prin autostradă se face adevărata Unire/Restul e minciună”, edilul municipiului a scris „Împreună luptăm până la capăt pentru autostrada Moldovei”. O petiție a fost semnată de cei prezenți, urmând ca ulterior ea să fie trimisă guvernanților.

„E foarte important ca legătura Moldovei cu restul țării să se facă prin autostrăzi și drumuri expres. Moldova a rămas în urmă din cauza infrastructurii proaste. Trebuie să îi ajungem pe cei din restul țării. Moldovenii nu sunt buni doar pentru voturi. Avem aceleași drepturi. Vrem autostradă”, a declarat un manifestant.

Autostrada Ungheni-Iași-Târgu Mureș, blocată

Acțiunea civică vine și în contextul blocării proiectului autostrăzii până la soluţionarea anchetei DNA cu privire la revizuirea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureş-Ditrău, potrivit economica.net.

(surse: AGERPRES & hotnews.ro/surse foto: AGERPRES, Asociația „Împreună pentru autostrada Ungheni-Iași-Târgu Mureș”)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE