Mureșenii din nou în stradă împotriva modificării Legilor Justiției Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 961 Vizualizări

Mureșenii din nou în stradă împotriva modificării Legilor Justiției

Măsurile anunțate recent de Executiv i-au adus și pe mureșeni la capătul răbdării. Departe de a protesta pentru măriri de salarii sau alte beneficii materiale, mureșenii s-au mobilizat pentru a protesta împotriva proiectului de modificare a Legilor Justiției.

Protestul a început în jurul orei 18, când primele zeci de persoane s-au adunat în fața Prefecturii. Înarmați cu deja tradiționalele pancarte și strigături, protestatarii au pornit în direcția Catedralei Mari. Pe parcursul primului tur de centru, acestora li s-au alăturat din ce în ce mai mulți mureșeni, în jurul orei 20.00 numărul protestatarilor apropiindu-se de 600-700 de persoane (conform estimărilor Jandarmeriei, 250-300). Printre ei puteau fi zăriți tineri și bătrâni, muncitori, pensionari, intelectuali, români și maghiari.

Unii au venit însoțiți de căței și cu umorul la purtător. ”Auzisem că se dă ceva și pentru câini, așa că l-am adus și pe el. Abia aici am auzit că se plătește și pentru pisici, dacă știam o aduceam”, se amuza o participantă. În mers, se dezbăteau în special subiectele legate de independența Justiției, de eradicarea corupției și de schimbarea mentalităților.

”Eu am venit pentru statul de drept și pentru o justiție liberă care să nu fie supusă și să nu dea socoteală factorului politic. Eu, Pintea Petru, de 62 de ani, vreau separația puterilor în stat. Dreptul de a mă manifesta nu mi-l poate lua nimeni, nu contează vârsta, nu contează profesia ci cum gândești. Să fii om liber și să ai curajul să îți asumi opțiunea în fața oricui. Îmi apăr dreptul meu de a spune ce gândesc și apăr dreptul fetelor mele, pentru că am câștigat acest drept în 1989. Nu sunt un revoluționar de profesie, ies doar atunci când statul de drept este în pericol. Nu vreau să plec din țara asta, mă leagă istoria, folclorul, cunoscuții. De asta trebuie acum să apărăm ce am câștigat în 89. Dacă copiii noștri vor trăi într-un stat totalitar, vor avea dreptul să întrebe ce am făcut atunci când statul de drept era în pericol. Mie nu mi se va putea reproșa așa ceva”, a spus Petru Pintea.

Acompaniați de vuvuzele și alte instrumente, protestatarii au strigat, pe lângă tradiționalele deja ”Hoții, hoții” și ”DNA să vină să vă ia”, și ”Revoluție, nu corupție”,  ”Nu vă fie frică, PSD-ul pică”, ”Nu vrem să fim o nație de hoți”, ”Uniți salvăm toată România”, ”Furatul dăunează grav sănătății”, alături de alte strigături mai pitorești.

Edith VEREȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE