Home / BC Mures / BC Mureș cedează pe terenul campioanei

BC Mureș cedează pe terenul campioanei

Distribuie

În partida din etapa a V-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin BC Mureș Târgu-Mureș a pierdut partida disputată pe terenul campioanei U-BT Cluj cu scorul de 97-68 (19-18, 26-22, 22-13, 30-15). Meciul avea evident o mare favorită, aceasta fiind cea gazdă, care are o nouă  perioadă foarte bună atât în campionatul intern, cât și în competiția europeană. Mureșenii s-au străduit să dea o replică bună și au reușit acest lucru în prima parte a întâlnirii. Practic au dominat primul sfert, în care s-au aflat de mai multe ori în avantaj. Clujenii au condus în două rânduri cu 4 puncte, în timp ce de partea mureșenilor avantajul maxim a fost de 3. Avantajul de doar un punct pentru gazde la finalul primului sfert anunța un joc foarte echilibrat. Așa s-au petrecut lucrurile și în debutul actului secund, în care avantajul a alternat. Coșul de trei puncte reușit de Stăncuț le terminarea primelor patru minute a dus scorul la 31-25 pentru „tigri” și se profila o surpriză. Au urmat însă două minute în care gazdele au reușit o serie de 11 puncte consecutive și s-au desprins la 5 puncte. Revenirea oaspeților, care au egalat la 36, apoi la 38 a fost ultima zvâcnire. Cele 5 puncte cu care s-a intrat la pauza mare nu aducea însă liniște în tabăra clujeană.

 

Final dominat categoric de campioni

De la vestiare echipa lui Mihai Silvășan a ieșit mult mai decisă să-și asigure un final liniștit și s-a distanțat încet, dar sigur. Mureșenii au mai reușit să țină parțial pasul până la ultima pauză și avansul gazdelor s-a păstrat în jurul barierei de 10 puncte, dar mărit spre final până la 14. Ultimul act a fost aproape un „galop de sănătate” pentru campioni, care s-au distanțat decisiv din primele minute. Finalul n-a mai fost tensionat ca în ultimele confruntări și clujenii au încheiat fără emoții, menținându-se în cvartetul echipelor cu câte un singur eșec în actuala ediție. Pentru mureșeni urmează un nou joc dificil pe teren propriu, în care vor întâlni o altă echipă din acest grup, BC Timișoara, meci care va avea loc vineri, 10 noiembrie.

În jocul de la Cluj, pentru BC Mureș Mladenovic a înscris 17 puncte, Mijovic 13 (2×3), Pita 10 (2), Santa 8, Mitchell 7 (1), Steff 6 (1), Person 4, Stăncuț 3 (1). Au mai jucat Gîrbea, Ilicov și Engi.

Pentru clujeni cel mai bun marcator a fost fostul „tigru”, Barro, cu 19 puncte, urmat de Watson 17 (1) și Sakic 16 (2).

 

De asemenea, verificati

Bernadette Szocs, în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice

Distribuie Mureșeanca Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu ies învinși din semifinala KO2, dar lupta pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.