Home / Sport / UTA-ASA, un nou duel cândva de A

UTA-ASA, un nou duel cândva de A

Distribuie

În cadrule etapei a XVII-a a Ligii II de fotbal, ASA Târgu-Mureș va întâlni sămbătă, 11 noiembrie, de la ora 11.00, în deplasare, formația UTA din Arad. Partida dintre cele două echipe a orașelor de pe Mureș era în urmă cu decenii una dintre atracțiile primei divizii. Acum ambele municipii se strduiesc să mențină o echipă cel puțin în eșalonul secund. ASA a amânat falimetul și a obținut o victorie în etapa intermediară de miercuri, 4-2 cu Olimpia Satu Mare, o altă formație dintr-un municipiu reședință de județ care se bate pentru supraviețuire și s-a deplasat la Târgu-Mureș abia în ziua partidei. Mureșenii ocupă totuși locul 6 în calasemnt, cu 25 de puncte, dar la 12, 11, respectiv 9 de locurile care aduc promovarea sau la barajul de calificare, în timp ce arădenii oscilează între cele cinci locuri retrogradbile și pluton. UTA are 18 puncte, iar ultimele două locuri care aduc retrogradarea se află la doar două puncte în spatele lor. În aceste condiții, gazdele par mai „motivate” în jocul de sâmbătă. Pe de altă parte, mureșenii au cedat foarte multe puncte într-o perioadă în care se juca practic „ultima carte”, inclusv pe teren propriu, unde au încheiat de patru ori la egalitate, meciuri în care jucătorii nu știau dacă nu va fi ultimul pentru ei la club.

Mureșul „învolburat” pentru ambele echipe

UTA a remizat în etapa de miercuri la Timișoara, 1-1 cu Ripensia, dar a obținut până în prezent doar patru victorii, dintre care una în deplasarea precedentă, 3-2 la Suceava cu Foresta. Situația pentru cele două echipe de pe Mureș este așadar dificilă. Dacă duelurile din anii 70-80 se disputau pe prima scenă, după 2008 UTA și ASA, FC Municipal în primii ani, s-au mai disputat doar în eșalonul secund. Înaintea celor trei sezoane în care mureșenii s-au aflat în Liga I, ASA și UTA s-au mai întâlnit ultima dată în cel din 2013-2014, când mureșenii reveneau pe prima scenă. Atunci ambele partide s-au încheiat la egalitate, partide disputate în runda a doua, 1-1 la Arad și 0-0 în returul de la Târgu-Mureș. ASA se va prezenta la acest joc cu un indisponibil important, golgeterul Cosmin Sârbu fiind supendat pentru cumul de cartonașe.

Programul etapei a XVII-a

Sâmbătă, 11, noiembrie, ora 11.00

Ştiinţa Miroslava                  – Foresta Suceava

CS Baloteşti                          – Metaloglobus Bucureşti

Pandurii Târgu Jiu               – Ripensia Timişoara
UTA                                          – ASA Târgu Mureş
Olimpia Satu Mare               – Dacia Unirea Brăila
CS Afumaţi                           – Chindia Târgovişte

CS Mioveni                          – Sportul Snagov, ora 13.00
Duminică, 12 noiembrie

Dunărea Călăraşi                  – FC Argeș, ora 12.00

AFC Hermannstadt              – Academica Clinceni, ora 14.00
ASU Politehnica                  – Luceafărul Oradea, ora 14.00


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Festivalul Minihand, la cea de-a doua ediție

Distribuie Duminică, 24 martie, conducerea Asociației Județene de Handbal (AJH) Mureș a organizat Festivalul Minihand, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.