Expoziție de caricaturi cu Simona Halep. Artiști din toată lumea mobilizați de un mureșean prin adopție Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 533 Vizualizări

Expoziție de caricaturi cu Simona Halep. Artiști din toată lumea mobilizați de un mureșean prin adopție

Caricaturistul Radu Iatzco a colaborat vara trecută cu ziarul nostru pregătind săptămânal câte o pagină de caricatură pentru care au contribuit cu lucrări artiști români și străini. Între timp Radu Iatzco a copt o idee mai ambițioasă: o expoziția cu caricaturi ale Simonei Halep. Expoziția „Simona Halep în imaginația caricaturiștilor lumii” va fi vernisată mâine, de la ora 13.13, la restaurantul ,,Cuptorul cu Lemne” din București. Vor fi expuse lucrări ale unor caricaturiști români, dar și din Brazilia, Ucraina, Spania, China, Peru, Rusia, Franța, Austria, Italia, Bulgaria, SUA, Slovenia, Turcia, Egipt, Columbia, Argentina sau Indonezia. Radu Iatzco este sucevean, a activat mulți ani în Franța, iar în prezent locuiește în Corunca, soția sa fiind mureșeancă.

„Am reușit să obțin finanțare pentru un proiect pe 5 ani. Este vorba despre o antologie a caricaturii mondiale în 5 volume de câte 64 de pagini. Pentru lansarea proiectului aveam nevoie de o motivație pe care am găsit-o în luna iulie – o expoziție la București cu Simona Halep într-un spațiu foarte fain, la Cuptorul cu lemne. Acolo, de 16 ani se organizează expoziții în memoria caricaturistului Sorin Postolache, expoziții inițiate de el, voind să reînființeze Clubul Caricaturiștilor”, mi-a spus Radu Iatzco.

„Simona este iubită în toată lumea”

Acesta a reușit să mobilizeze caricaturiști din toată lumea, de la europeni la sud-americani și asiatici, primind peste 100 de caricaturi cu Simona Halep. „Am primit peste 140 de lucrări din toată lumea. Pur și simplu le-am scris caricaturiștilor. De exemplu, Sergio Bonavera, un caricaturist din America de Sud, a zis că nu a văzut în ultimii 30 de ani atâta mobilizare pentru un eveniment. Acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care eu nu am anunțat nici premii, nici jurizare, nimic. Asta înseamnă că Simona este iubită în toată lumea.”

Albumul va fi lansat în cadrul expoziției, unde vor putea fi admirate 40 de caricaturi. „Nu se știe dacă Simona Halep va ajunge la eveniment, fiind plecată din țară, dar va veni cineva din familia ei ori tatăl ori fratele și o verișoară a ei, care și-a confirmat prezența. Cu Simona mă voi întâlni pe 22 noiembrie la Ateneul Român, pentru că atunci Alexandru Graur, președintele Asociației Gazetarilor Sportivi din România, organizează o gală de premiere pentru sportivi”, a precizat Radu Iatzco.

Mai multe informații și caricaturi găsiți pe pagina de facebook Anthology Cartoons Magazine.

Simona Halep în imaginația caricaturiștilor lumii

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE