Handbalistele SC Mureșul, victorie cu „lanterna” Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 164 Vizualizări

Handbalistele SC Mureșul, victorie cu „lanterna”

Echipa feminină de handbal SC Mureșul Târgu-Mureș a câștigat a treia partidă din această ediție a Diviziei A, în etapa a IX-a, 41-37 (25-15) pe teren propriu cu ultima clasată, ACS Odorheiu Secuiesc. Deși cu doar două victorii în opt etape, dintre care una practic anulată în urma penalizării din etapa trecută, când nu s-a prezentat la liderul Minaur Baia Mare, formația mureșeană pornea favorită în fața tinerei echipe harghitene, care n-a obținut niciun punct. Problema gazdelor era însă una mai veche: lotul era compus din doar șapte jucătoare, fără nicio rezervă! În aceste condiții, victoria în fața oricărei adversare devenea una dificilă. Totuși, mureșencele nu au avut nicio problemă în prima repriză, câștigată la pas, cu un număr de goluri care deseori este înregistrat la finalul jocurilor, mai exact 40. În minutul 13 avantajul gazdelor era de cinci goluri (9-4), cu toate cele șase jucătoare având numele trecut pe lista marcatoarelor. La jumătatea reprizei tabela indica 11-5 și până la pauză avantajul a fost mărit la 10 goluri.

Emoții date de efectivul lotului

Ceea ce urma în partea secundă trebuia să fie în mod normal un galop de sănătate. Experianța și valoarea Georgetei Bucin și a Carolei Stângu s-au dovedit decisive, deși mureșencele nu au fost scutite de emoții. Partea a doua a început cu două goluri ale oaspetelor, care au reușit la jumătatea reprizei să se apropie la soar șase goluri (34-28), cu numeroase contraatacuri transformate în goluri de harghitence. Când mai erau peste 10 minute de joc scorul era de „doar” 30-25, la o accidentare a Claudiei Vereș, fără nicio rezervă pe bancă, momentul putea aduce echipei mureșene inferioritate numerică până la finalul jocului. Hargitencele s-au apropiat până la trei goluri și victoria care se contura una la pas era pusă în pericol. Lucru inedit într-un meci de handbal, mureșeanca a revenit după mai bine de trei minute în teren și Mureșul a rezistat elanului ofensiv al echipei outsider. O victorie totuși necesară, dar care menține SC Mureșul pe locul 12 (din 14), având în spate doar pe KSE Târgu Secuiesc, cu o singură victorie, și echipa din Odorheiu Secuiesc, rămasă fără niciun punct.

În poartă s-a aflat Salata, iar cele șase jucătoare au fost, în ordinea eficacității: Stângu 17 goluri, Tabita Rad 7, Bucin 6, Denisa Fărcaș 5, Vereș 4, Demeter 2.

Sarcina mureșencelor din etapa viitoare va fi una mult mai dificilă. Această etapă se va disputa miercuri, 15 noiembrie, iar SC Mureșul va întâlni tot pe teren propriu formația Corona Brașov.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE