Home / Business / Un mureșean de 27 de ani este Mecanicul Anului 2017 în România!

Un mureșean de 27 de ani este Mecanicul Anului 2017 în România!

Distribuie

Un mureșean de 27 de ani este cel mai bun mecanic din România! Robert Puiac a triumfat vineri la Brașov în finala Mecanicul Anului, cel mai popular concurs național pentru mecanici, organizat de AD Auto Total și Academia Auto. La competiție, aflată la a șaptea ediție, au participat peste 1500 de mecanici și diagnosticieni auto din toată țara. Un eveniment sprijinit de Bosch, Castrol și Mann Filter.

I-au luat doar zece minute, un timp record, să identifice și să rezolve cu brio un scurtcircuit critic pe partea de alimentare a actuatorilor, provocat de o componentă defecta. Vineri, pe 10 noiembrie, la Brașov, finala Mecanicul Anului (secțiunea diagnoză) a fost o cursă infernală contra-cronometru și contra propriilor limite: două mașini identice pe scenă, cu aceeași defecțiune, pe care ultimii doi concurenți rămași în cursă au trebuit s-o identifice și repare într-un timp record de 30 de minute.

Robert Puiac, Mecanicul Anului 2017

Robert Puiac a reușit să pornească primul motorul autovehiculului său și a plecat acasă cu mult-râvnitul titlu de cel mai bun mecanic al anului și marele trofeu, un Peugeot 301, în aplauzele a sute de colegi de breaslă din toată țara și experți.

“Lucrul care-mi place cel mai mult la ceea ce fac este că am tot timpul noi provocări de înfruntat. Un mecanic bun trebuie sa fie foarte concentrat, foarte pregătit și foarte calm. Lucrurile nu prea funcționează la nervi” recunoaște Robert. Mureșeanul a mai concurat în trei ediții ale competiției (în 2013, 2014, 2015), ajungând mereu printre ultimii zece rămași în cursă. Luptător din fire, s-a ambiționat și s-a pregătit mai bine de fiecare data când a ratat podiumul. Pasiunea pentru mecanică i-a fost insuflată din familie.

„Nu m-am gandit vreodată c-o să devin altceva decât mecanic. Unchiul meu, care face asta de pe la începutul anilor ’90, are un service, unde astăzi lucrez și eu, la ieșirea din Târgu Mureș. Service-ul era lângă casa în care locuiam când aveam 7-8 ani. Am trăit printre mașini de mic, adunam șuruburi și spălam piese, sunt primele mele amintiri” mai adaugă Robert, citat de autostiri.ro.

(sursa text&foto: http://autostiri.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.