CSU Medicina primește vizita campioanei Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 139 Vizualizări

CSU Medicina primește vizita campioanei

Echipa feminină de volei CSU Medicina CSȘ Târgu-Mureș va întâlni pe teren propriu sâmbătă, 18 noiembrie, ora 18.00, în cadrul etapei a VI-a a Diviziei A1, formația campioană Volei Alba Blaj.

Mureșencele ocupă după cinci etape disputate în această ediție locul 6 în clasamentul de 10 echipe, cu două victorii și trei înfrângeri, patru din cele cinci partide fiind încheiate cu scoruri de 3-1, jocuri în care învingătoarea obține 3 puncte, la fel ca și în cazul victoriilor la zero. Au câștigat de două ori cu 3-1 pe teren propriu în prima etapă și ultima disputată, cu Universitatea Cluj, respectiv Dinamo, au pierdut alte două jocuri cu același scor la Iași cu Penicilina și la CSM Târgoviște, singura partidă încheiată 3-0 fiind cea de pe teren propriu cu CSM București. De partea cealaltă, în ciuda „tinereții” echipei din Blaj, echipa Volei Alba domină ultimele ediții.

Volei Alba, mereu o „nucă tare”

Echipa a promovat pe prima scenă în anul 2013, dar după numai un sezon au urcat deja pe treapta a treia a podiumului, după care în următoarele trei ediții și-a adjudecat titlul de campioană. Aceste performanțe sunt motivate și prin faptul că județul nu mai are alte echipe în jocurile sportive în primele eșaloane, astfel încât cea de volei feminin primește întreg sprijinul. Nu mai departe, în edițiile precedente la Blaj evoluau mai multe jucătoare plecate de la echipa mureșeană, iar lotul a fost în permanență întărit cu jucătoare străine. În ediția actuală în lotul Volei Alba se mai află doar fosta căpitană a „medicinistelor”, Adina Salaoru, componentă a lotului național al României. În lotul actual se află însă mai multe nume cunoscute în voleiul feminin, lot căruia i s-au alăturat recent și cubanezele Ana Cleger şi Jennifer Alvarez. Diferența dintre cele două echipe a fost mereu una de superioritate evidentă în favoarea blăjencelor, care s-au impus în toți acești ani, undiferent de competiție și locul de desfășurare.

În ediția actuală blăjencele au suferit o înfrângere, 1-3 la CSM București, candidată serioasă la detronarea echipei din Blaj. Partida de sâmbătă se anunță așadar o „misiune imposibilă” pentru tânăra echipă mureșeană, alcătuită în acest sezon doar din jucătoare autohtone, multe aflate încă la vârsta junioratului.

Intrarea spectatorilor la jocurile de volei din incinta UMF Târgu-Mureș este liberă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE