Home / Slider / Fondul Științescu Mureș inovează în continuare în beneficiul elevilor
Cristian Man și Sándor Gál (Sursă: pagina de Facebook Științescu Mureș)

Fondul Științescu Mureș inovează în continuare în beneficiul elevilor

Distribuie

Fundația Comunitară Mureș (FCM) a lansat marți, 14 noiembrie, ediția 2.0 a programului de finanțare „Fondul Științescu Mureș“, prin care își propune să stimuleze pasiunea pentru științele exacte a copiilor și tinerilor cu vârsta între 6 și 19 ani.

Conform organizatorilor, ghidul de finanțare care a fost prezentat cu ocazia lansării îi încurajează pe cei care vor să aplice să propună proiecte educaționale care promovează inovarea și creativitatea, implicarea activă a elevilor, interdisciplinaritatea, motivația intrinsecă și dezvoltarea de abilități mai degrabă decât transmiterea de informații.

Prin acest demers se dorește încurajarea pasiunii pentru domeniile STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică) în rândul copiilor, prin implicarea profesorilor, părinților, antreprenorilor și angajaților din companiile din județul Mureș interesați să transmită frumusețea științei către cei mai tineri membri ai comunității.

În cadrul evenimentului care a început la ora 11.00 la Hotel PLAZA, au vorbit Cristian Man (project manager Fondul Științescu) și Sándor Gál (director executiv Fundația Comunitară Mureș).

Demarat la finele anului 2014 ca un proiect pilot în orașele București, Cluj, Iași și Sibiu, Fondul Științescu a ajuns în prezent în 12 orașe, însumând 126 de proiecte finanțate, cu un total de 1.327.973 lei.

105 000 lei pentru cea de-a doua ediție

La Târgu-Mureș, proiectul se află acum la cea de-a doua ediție, după ce prima a cumulat în intervalul 2016-2017 un număr de 8 proiecte finanțate. Ediția de față a demarat marți, 14 noiembrie, urmând să fie lansată în școlile din județ până în 20 noiembrie. Depunerea scrisorilor de intenție se poate realiza în intervalul 20-27 noiembrie. Înscrierea proiectelor se poate face în perioada 6-13 decembrie, iar anunțarea proiectelor câștigătoare va avea loc între 8 și 10 ianuarie 2018. Implementarea propriu-zisă a proiectelor va fi realizată în intevalul 1 februarie – 1iunie 2018.

Bugetul alocat va fi de 105 000 lei, din care vor fi direcționate sume cuprinse între 2000 și 8000 lei/proiect.

Informațiile complete pot fi găsite pe site-ul www.mures.stiintescu.ro.

Proiectul este susținut de: Fundaţia Comunitară Mureș, Federaţia „Fundaţiile Comunitare din România” (F.F.C.R.), Romanian-American Foundation, SC Donautal SRL, Gedeon Richter, SC Fomco Solar Systems, OrtoProfil, Probicons, Sabisor, Maviprod, Uniprest Instal Srl, MobilaDalin, SPF Media, Triplast, Hirschmann Automotive, Lynx Solutions, Remex, Leco, PROlift, S.C. COMTERM INVEST S.R.L, Diana Trans SRL, Amplusnet, SVT Electronics, Swimathon.

Andrei VORNICU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.