FOTO: 125 de ani de școală de meserii în Târgu Mureș, sărbătoriți la Liceul Tehnologic „Ion Vlasiu” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 324 Vizualizări

FOTO: 125 de ani de școală de meserii în Târgu Mureș, sărbătoriți la Liceul Tehnologic „Ion Vlasiu”

În data de 11 noiembrie 2017 sala festivă a Liceului Tehnologic „Ion Vlasiu” a fost plină de elevi și foști elevi, profesori și foști profesori cu ocazia aniversării înființării primei școli de meserii, în 1892, împlinindu-se 125 ani.

La festivitate au fost prezenți, printre alții, Pop Leontina artist muzical, fostă absolventă a liceului, Lucian Goga prefect, Ioan Macarie, inspector școlar adjunct, Illés Ildikó, inspector școlar general adjunct, Vasile Gliga președintele filialei Partidului Social Democrat, absolvent al școlii, Ștefan Ioan fost director al școlii, veteran de război, precum și alți absolvenți, de exemplu, domnul Florea Augustin.

Festivitatea a început de la ora 12:00. Directoarea școlii, Adela Ciulea, a prezentat o scurtă istorie a liceului începând din 13 noiembrie 1892 când a fost înființată școala. Cei prezenți au văzut poze când prima cărămidă a fost depusă. Directoarea școlii i-a prezentat toți cei care au condus școala de la început, a povestit despre înființarea secției române în 1919, despre primele „specializări” , despre ansamblul de dans al școlii, despre primul laborator de informatică și a atras atenția asupra faptului că cei care au învățat acolo indiferent de etnia lor au fost educați ca să fie prietenoși și să învațe în armonie împreună.

Lucian Goga a subliniat un lucru important: nu toată lumea trebuie să aibă studii superioare, e mare nevoie în prezent de meseriași buni peste tot în țară și nu numai, după care a povestit Ștefan Ioan fost director și veteran de război din amintirile lui. Viața lui, ca a multor alți elevi s-a început acolo: de 72 ani în învățământ, a fost profesorul, directorul școlii, dar și elevul liceului de unde are amintiri nenumărate. A accentuat că menirea părinților și a profesorilor este să-i învețe pe copii să muncească.

Gáll Boglárka

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE