Home / Slider / Mai mulți fotbaliști mureșeni în vizorul selecționatei U14

Mai mulți fotbaliști mureșeni în vizorul selecționatei U14

Distribuie

Selecționata județului Mureș la fotbal juniori sub 14 ani a învins cu 8-3 selecționata județului Hargita. Partida s-a disputat în cadrul ultimei etape a primei faze a unei campanii complexe pentru juniori inițiată de Federația Română de Fotbal la nivel național, în colaborare cu asociațiile județene. Repartizată în Zona Centru, reprezentativa județului Mureș a avut partenere reprezentativele județelor Brașov, Sibiu, Harghita, Alba și Covasna. Selecționata Mureș a fost alcătuită prin intermediul președintelui AJF Mureș Mircea Bucur și fostul internațional al echipei ASA a anilor 70, Iuliu Hajnal, referent pentru această zonă din partea FRF, avându-i ca antrenori pe Constantin Lugu și Dorin Știan. Iuliu Hajnal s-a ocupat în luna septembrie de selecția jucătorilor născuți în anul 2004, organizând mai multe trialuri desfășurate la baza sportivă a clubului ASA Târgu-Mureș. La aceste trialuri au participat în jur de 150 de copii, fiind selectat un nucleu de 25, care a fost încredințat celor doi antrenori. În urma unui turneu dinamic, disputat în sistem tur-retur, cu jocuri de calitate, selecționata Mureș s-a clasat pe locul secund, după juniorii din Brașov, singura care a obținut victorii împotriva mureșenilor. În cele 10 partide disputate, selecționata Mureș a obținut 8 victorii, golaverajul fiind unul care spune multe: 85-21. „A fost un bun prilej să putem constata la ce nivel ne aflăm în acest moment, vizavi de juniorii celorlalte selecționate. Concluzia a fost una îmbucurătoare pentru noi. Toți specialiștii zonali au căzut de comun acord că avem cea mai valoroasă selecționată, cu copii de viitor, cu calități tehnice deosebite pentru acest nivel”, a fost concluzia antrenorului Dorel Știan.

 

Selecția continuă cu noi faze

 

În urma celor zece etape, jucătorii au fost notați cu steluțe, care vor conta în alcătuirea lotului U14 al României. Înscriși pe lista din care se va alcătui selecționata României în urma notării cu trei steluțe din partea celor avizați au fost: Palko Árpád, Csáki Dániel, Kecskés Dávid, Elsavi Omar, Csiszer István, Darius Dascăl, Miklos Norbert, Ciprian Ardelean.

Acțiunea va continua cu o fază secundă, un trial la care vor participa reprezentativele județelor Alba, Sibiu și Mureș. În urma acestui trial se va alcătui o nouă selecționată din cele trei județe, care se va confrunta cu cea a celorlalte trei județe, după care se va alcătui selecționata zonală, care va participa la faza interjudețeană. De remarcat implicarea tuturor celor amintiți, care au contribuit la buna desfășurare a întrecerilor, o colaborare exemplară între AJF Mureș, refentul din partea FRF și a clubului ASA, care a pus la dispoziție terenurile. Cei implicați au fost prezenți la majoritatea partidelor, inclusiv în deplasările echipei mureșene, asigurând juniorilor toate condițiile, transport, masă și toate celelalte necesare pentru a-i motiva pe tinerii fotbaliști.

În afara celor nominalizați pentru selecționare, din lotul echipei Mureș au mai făcut parte: Mario Moldovan, Palko Victor, Alex Șuteu, Boni Csaba, Simon Erik, Andrei Precup, Lucian Cismaș, George Madaras, Laurențiu Maxim, Alex Holom, Magyarosi Norbert, Raul Valea.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Furt dintr-un magazin din Târgu Mureș. Suspectul, prins de jandarmi în câteva minute

Distribuie Un bărbat a fost prins de jandarmii mureșeni la scurt timp după ce a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.