Home / Reghin / Amintiri de pe semicercul Generalei Nr. 6 Reghin

Amintiri de pe semicercul Generalei Nr. 6 Reghin

Distribuie

Printre sporturile școlare care făceau furori la Reghin în perioada trecută se număra și handbalul, meritul principal revenindu-i profesorului Viorel Suciu, de la Școala Generală Nr. 6 Reghin, actuala „Florea Bogdan”. Munca cu elevii a profesorului era una intensă, cei care l-au prins profesor știu foarte bine, iar cei mai talentați făceau pasul spre performanță, la cluburi mari din țară, printre care și Dinamo București.

Dar să revenim la școala din Texas (denumirea populară a cartierului unde se află fosta Generală Nr. 6), care se bucură de o sală de sport mare și frumoasă, prilej de aduceri aminte de vechea sală de sport, răpusă de o iarnă grea undeva prin anii 80. Deși ieșit la pensie, profesorul Suciu nu stă nici acum departe de sport, de sala școlii care i-a fost casă vreme de decenii, unde mai păstrează într-un colțișor clipele minunate ale vremurilor de altădată, unele dintre ele neștiute de generațiile mai tinere.

Un astfel de moment, de care profesorul Suciu își aduce aminte, a fost cel din anul 1984, când echipa antrenată de el, ajungea să se califice la faza națională. În acel an, echipa de handbal băieți a Școlii Generale Nr. 6 a participat, în perioada 23-26 mai, la faza județeană a Campionatului de Handbal, unde a obținut patru victorii: 18-5 cu Școala Generală Sighișoara, 14-11 cu Școala Generală Iernut, 16-7 cu Școala Generală Nr. 15 Tîrgu Mureș și 18-10 cu Școala Nr. 1 Sovata, devenind astfel campioană județeană, cu drept de participare la faza zonală, găzduită în acel an de Sovata. Aici, Școala Generală Nr. 6 Reghin a înregistrat alte trei victorii, cu echipele campioane județene din Alba, Brașov și Covasna și un scor egal în compania campioanei Sibiului. Astfel, obiectivul propus a fost atins, accederea la faza națională, mândria de a reprezenta județul fiind una de nedescris, simțită intens de profesorul Suciu și elevii săi.

„La finala pe țară am obținut câteva rezultate foarte bune, clasându-ne totuși în final pe locul V, rezultat care a fost deosebit de meritoriu pentru școală și pentru județ”, își aduce aminte cu nostalgie profesorul Viorel Suciu.

Din echipa Școlii Generale Nr. 6 Reghin din anul 1984, pregătită de profesorul Viorel Suciu, făceau parte printre alții: Sandor Paul, Florin Dolcoș, Florin Nădășan, Cristian Cătană, Claudiu Rotaru, Romulus Dicu, Ilie Câmpean, Valentin Zugravu, Borecz Ferenc, Radu Morar, Ioan Câmpean, Victor Moldovan (căpitanul echipei).


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Doi atleți mureșeni premiați la Campionatul Național U20

Distribuie În perioada 9-10 martie s-a desfășurat la București finala Campionatului Național de Atletism U20, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.