VIDEO, FOTO: Comuna Batoș, locul 1 în campania ”EcoAtitudine” Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 623 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Comuna Batoș, locul 1 în campania ”EcoAtitudine”

Campania ”EcoAtitudine”, desfășurată în județul Mureș în perioada 31 martie- 31 octombrie 2017, de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “ Ecolect Mureș “, cu susținerea primăriilor Sovata, Miercurea Nirajului, Sângeorgiu de Pădure, Batoș, Sînpaul, Gurghiu, Brîncovenești, Deda, Hodac, Ibănești și Vărgata, și-a premiat joi, 16 noiembrie câștigătorii, cei care au reușit să adune selectiv  cele mai multe deșeuri.  „Scopul campaniei a fost schimbarea mentalității care să determine atitudini eco, accentul fiind pus pe selectarea deșeurilor reciclabile astfel încât generațiile tinere să conștientizeze ca reutilizarea, reducerea și reciclarea sunt acțiuni ce stau la îndemâna fiecăruia dintre noi pentru protecția mediului înconjurător”, a precizat managerul general al campaniei, Stere Crețu.

Comuna Batoș, locul 1 cu 80 de tone de deșeuri adunate selectiv

În cadrul campaniei  EcoAtitudine s-au desfășurat prezentări la toate școlile participante din cele 11 comune, privind importanța colectării selective a deșeurilor reciclabile prin implicarea activă a elevilor, profesorilor și cetățenilor din localitățile înscrise în campanie. În acest sens,  s-au distribuit saci gospodăriilor din unitățile administrativ teritoriale participante, de culoarea galbenă pentru deșeurile din hârtie, carton, plastic și metal, iar saci verzi pentru deșeurile din sticlă. Aceste deșeuri reciclabile au fost colectate și transportate separat de operatorii de salubrizare, conform unui program prestabilit de ridicare a deșeurilor reciclabile.  În urma derulării  campaniei, școlile  și gospodăriile din comuna Batoș au colectat cea mai mare cantitate de deșeuri reciclabile, peste 80 de tone, fapt pentru care aceste școli participante s-au situat pe Locul I în județul Mureș, câștigând două table magnetice ca și premiu, pe care primar Dumitru Cotoi,  alături de managerii proiectului la nivel de țară, și reprezentanții ADI “ Ecolect Mureș“   le-au înmânat  Școlii  Gimnaziale Batoș- Structura Dedrad, comuna Batoș. „Am rămas foarte surprinși  în locurile unde autoritatea locală se implică , unde lucrurile sunt foarte clare și bine puse la punct, cum a fost și în cazul comunei Batoș. Aici s-au strâns aproape 80 de tone de deșeuri de ambalaje, dintr-un total de aproape  200 de tone care s-au strâns la nivelul județului Mureș.Vreau să-i felicit pe cei din comuna Batoș pentru implicare, până la urmă a fost muncă în echipă, elevii, împreună cu autoritățile publice locale, ADI „Ecolect Mureș” și operatorul local de salubritate care au reușit să pună în practică  acest proiect”, a precizat  Stere Crețu.

Câștig pentru întreaga comunitate

La rândul său, Dumitru Dinu Cotoi, primarul comunei Batoș, a punctat implicarea tuturor factorilor , fapt ce a dus la un binemeritat loc 1.„Mă bucur de faptul  că încă o dată comuna Batoș este pe podium, pe locul 1 de această dată, în ceea ce privește campania EcoAtitudine. Se pare că  elevii din comuna noastră , din cele patru localități aparținătoare comunei,  s-au implicat, i-au informat pe părinți, bunici, pe cei de acasă despre modul în care trebuie să acționăm pentru a colecta selectiv deșeurile. Dacă s-a lucrat în echipă, iată că s-a putut face treabă,în urma căruia au de câștigat atât elevii, dar până la urmă întreaga comunitate”, a precizat primarul Dumitru Dinu Cotoi.

Conștientizare populației prin implicarea școlii

Printre cei mai implicați în cadrul derulării proiectului la nivel județean a fost și Gabriela Koss, coordonator local al proiectului, care s-a declarat încântată de implicarea celor din comuna Batoș în cadrul campaniei EcoAtitudine. “EcoAtitudine” poate fi un proiect frumos și cu rezultate pe măsură,  dacă există parteneri așa cum a fost Comuna Batos. Implicarea autorității locale, a primarului Dinu Cotoi și nu în ultimul rând a școlii,  a dus la succesul acestui proiect. Colectarea selectivă, un mediu mai curat și  nu în ultimul rând conștientizare populației prin implicarea școlii,  sunt beneficii reale ale acestei implicări. Felicitări tuturor”, a declarat Gabriela Koos, coordonatorul local al proiectului. La final, elevii s-au bucurat de un oaspete special, Tera, mascota campaniei EcoAtitudine, care a fost primită cu brațele deschise de elevi, moment care a prefațat acordarea diplomelor pentru cele mai multe deșeuri colectate selectiv.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE