Home / Business / Unde mergem la schi și cât ne costă. Pârtii de schi din apropierea Târgu Mureșului

Unde mergem la schi și cât ne costă. Pârtii de schi din apropierea Târgu Mureșului

Distribuie

Sezonul de schi 2017-2018 se apropie, administratorii pârtiilor sunt cu pregătirile în toi, iar cei pasionați de sporturile de iarnă își scot plăcile sau schiurile din debarale sau garaje ori sunt gata cu cele noi. Bineînțeles, se pot și închiria 🙂 Așa că am făcut un mic research pe internet și am contactat administratori ai pârtiilor din apropierea Târgu Mureșului, pentru a vedea dacă se vor modifica prețurile față de sezonul trecut.

Începem cu Pârtia Havas Bucsin, apoi trecem pe la Toplița și Sovata.

Pârtia Havas Bucsin

„Prețurile rămân neschimbate. Deschiderea pârtiei depinde foarte mult de vreme, de exemplu, anul trecut am deschis cu o săptămână înainte de Crăciun, dar cu un an înainte abia cu o săptămână după”, a declarat Márta Mészáros, administratorul Pârtiei Havas Bucsin.

Există posibilatea să folosiţi pârtia cu 1200 m lungime și/sau pârtia cu 400 m lungime, „pârtiile nu sunt prea abrupte, sunt perfecte pentru schieri plăcute. Avem posibilitate de închiriere echipament pentru schi şi snowboard iar pentru începători oferim şi instructori experimentaţi”, se precizează pe site-ul pârtiei.

Potrivit informațiilor de pe site-ul bucsin.ro/, pentru o urcare pe pârtia de 1200 de m aveți nevoie de 3 puncte, iar pentru o urcare pe cea de 400 de m de 1 punct.

Prețul cartelelor pentru teleschi, pentru copii:  12 puncte – 10 lei; 24 de puncte – 20 de lei; 30 de puncte – 25 de lei; 45 de puncte – 30 de lei; 75 de puncte – 40 de lei; 150 de puncte – 60 de lei; abonament pentru o zi – 35 de lei.

Prețuri teleschi pentru adulți: 15 puncte – 20 de lei; 30 de puncte – 35 de lei; 45 de puncte – 50 de lei; 75 de puncte – 75 de lei; 150 de puncte – 125 de lei; 300 de puncte – 200 de lei; abonament pentru o zi – 50 de lei.

„Punctele şi abonamentele pentru copii sunt valabile pentru copii sub 150 cm înăltime. Abonamentul este valabil între orele 10-17 pentru o singură persoană. Garanția pentru cartelă este 10 lei și se recuperează după predarea acesteia. Punctele pot fi utilizate în perioada sezonului actual. Valoarea punctelor nefolosite nu se poate recupera. Cartela deteriorată sau ruptă nu se poate returna”, se  mai precizează.

Pârtia Toplița

La Toplița există, de asemenea, două pârtii: Bradul și Măgheruș. Pârtia Bradul este destinată schiorilor începători și are 1200 de m lungime, 56-60 de m lățime; gradul de dificultate – ușor, altitudine – 870 de m, iar înclinarea medie este de 11%. Pârtia Măgheșruș este destinată chiorilor avansaţi și are 460 de m lungime, 56-60 de m lățime; grad de dificultate – mediu, altitudine – 850 de m, cu o diferență de nivel de 125 de m și cu înclinare medie de 23%.

Potrivit administratorului Nicolae Baciu, prețurile nu vor fi modificate. „Rămân aceleași prețuri. Ne-am străduit, la fel ca în fiecare an, să ne îmbunătățim serviciile oferite turiștilor”, a adăugat.

În perioada vacanțelor, weekend-uri și zilele libere legale, tariful normal pentru 1 urcare este de 3 puncte, în celelalte zile din cursul săptămânii tariful este redus, 1 urcare – 2 puncte, potrivit informațiilor de pe site-ul pârtiei.

Prețuri teleschi pentru copii: 6 p. – 7 lei, 18 p. – 18 lei, 30 p. – 25 lei, 54 p. – 40 lei; abonament/zi= 45 lei (vacanțe, weekend, zile libere legale) și  35 lei pentru celelalte zile.

Prețuri teleschi pentru adulți: 6 p. – 8 lei, 18 p. – 20 lei, 30 p. – 30 lei, 54 p. – 50 lei; abonament/zi= 60 lei (vacanțe, weekend, zile libere legale) și 45 lei în restul zilelor.

La un cumul de 4 abonamente cu tarif normal, schiorul primeste unul gratuit, iar garantia perceputa pentru o cartela este de 10 lei, se mai precizează pe site.

Pârtia de schi Aluniș – Sovata

Partia de schi se află în administrarea proprietarului Cabanei Repaș, fiind ocupată cu zăpadă aproape 6 luni pe an. Are o lungime de 1200 de m, cu diferență de nivel de 262 de m pe traseul telescaunului. Pârtia Aluniș din Sovata este dotată cu o instalație de telescaun pe o distanță de 1000 de m, cu o diferență de altitudine de 262 de m, și cu o instalație de teleschi pe 300 m la partea de începători. Mai multe informații găsiți pe site-ul www.schi-sovata.ro/.

Prețuri teleschi: 2 lei/urcare, abonament/zi – 40 de lei.

Prețuri telescaun: 4 lei/urcare pentru copii, 6 lei/urcare pentru adulți, iar dus-întors: 10 lei, atât pentru copii cât și pentru adulți. Abonamentul pentru o zi costă 70 de lei.

„Avem aceleași prețuri de 10 ani”, a precizat Vasile Hărșan, administratorul pârtiei.

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Un nou proiect marca Multinvest: Centru de inginerie inovativă la Târgu Mureș!

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.