Compania „Tompa Miklós” vă face cunoștință cu celebra „Hedda Gabler” Comunicate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 305 Vizualizări

Compania „Tompa Miklós” vă face cunoștință cu celebra „Hedda Gabler”

La începutul lunii decembrie, Teatrul Național Târgu-Mureș își așteaptă publicul cu o nouă premieră: piesa „Hedda Gabler” de Henrik Ibsen va fi prezentată de Compania „Tompa Miklós” în regia lui Attila Keresztes, se anunță în cadrul unui comunicat emis de către Biroul de P.R. al Compania „Tompa Miklós”.

Conștientă de frumusețea și de situația sa privilegiată, Hedda Gabler, fiica unui ofițer înstărit se căsătorește cu istoricul cultural Jörgen Tesman. Însă soțul cercetător, dedicat întru totul activității științifice, și condițiile ei de viață o plictisesc, chiar o irită. În plictiseala ei, și cu idealismul nepăsător al celor din înalta societate, aceasta evaluează și orânduiește fără probleme stilurile vieții umane, exercitându-și puterea asupra celor slabi din mediul său. De exemplu, îl domină pe marginalizatul, recidivatul alcoolic, dar talentatul scriitor Lövborg, cu care anterior avusese o relație chiar apropiată; și o înrobește pe „salvatoarea” acestuia care și-a abandonat familia, doamna Elvsted, cea cu intelect modest, dar cu inima curată.

Idealismul egoist al Heddei face ca până și moartea să fie ca un angajament moral, care nu doar că îi amenință pe cei din jur, ci chiar solicită vieți omenești. Inclusiv a ei însăși.

Montarea, care are la bază traducerea în limba maghiară semnată de László Kúnos, îi are în distribuție pe actorii: László-Zsolt Bartha, Andrea Varga, Ilka Kilyén, Noémi Kádár, József Bíró, Gellért Kádár L. și Annamária Biluska.

Decorul este realizată Zsuzsi Szőke, costumele sunt concepute de Bianca Imelda Jeremias, compozitor este Csaba Boros, iar regia este semnată de Attila Keresztes.

Primele reprezentații vor avea loc vineri, 1 decembrie și sâmbătă, 2 decembrie 2017, de la orele 19:00, pe scena Sălii Mari, în regim studio.

Spectacolul este recomandat persoanelor peste 16 ani și este supratitrat în limba română.

Informații utile se pot obține pe paginile: www.nemzetiszinhaz.ro și www.facebook.com/companiatompamiklos.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE