Home / Social / Elevii și cadrele didactice de la „Serafim Duicu” au donat aproape o tonă de legume și fructe

Elevii și cadrele didactice de la „Serafim Duicu” au donat aproape o tonă de legume și fructe

Distribuie

Elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale „Serafim Duicu” din Târgu Mureș au reușit să strângă și să doneze 918 kg de fructe și legume Cantinei Sociale a Protopopiatului Ortodox Român din Târgu Mureş. Acțiunea a făcut parte din Strategia Naţională de Ajutor Comunitar sub denumirea de „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”. Elevii, însoțiți de cadre didactice, au donat fructele și legumele vineri, 17 noiembrie.

„Acţiunile de voluntariat sunt activităţi în care elevii şi cadrele didactice ai Şcolii Gimnaziale ,,Serafim Duicu” din Tîrgu Mureş se implică de câţiva ani. Am învăţat că pentru a produce o schimbare trebuie să actionezi. Aşa că ne-am mobilizat şi, echipă bună cum suntem, am reuşit să adunăm 918 kg de fructe şi legume de sezon, produse pe care le-am donat Cantinei Sociale a Protopopiatului Ortodox Român din Târgu Mureş, care hrăneşte oameni ai străzii şi multe familii sărace din acest oraş”, a precizat Florina Anghel, învățătoare în cadrul Școlii Gimnaziale „Serafim Duicu”.

Și tu poți fi un super-erou! Devino voluntar!

Motto-ul care i-a motivat pe elevi a fost „Și tu poți fi un super-erou!”. „Să fii voluntar înseamnă să înveţi mult despre viaţă, să te maturizezi uneori fără măcar să-ţi dai seama, să simţi satisfacţia unui lucru bine făcut, să devii tânăr activ mai în societate. Cei cărora le dăruim ne dau puterea de a ne dori să facem tot mai mult pentru cei din jur şi să vrem să fim mai buni, noi, ca persoane. Îi admirăm pentru voinţa cu care reuşesc să treacă peste greutăţile vieţii şi considerăm că ne-au oferit o adevarată lecţie de viaţă.

Aşadar, voluntariatul este activitatea prin care toată lumea câştigă: noi ne dezvoltăm, alţii iau exemplu de la noi şi cei pe care îi ajutăm primesc ajutorul de care au atâta nevoie. Ce mai aştepţi? Începe şi tu de împarte zâmbete tuturor – devino voluntar!”, ne transmite Florina Anghel.

 

De asemenea, verificati

O echipă de la Școala Gimnazială Albești… la pas

Distribuie Chiar dacă tehnologia ajută foarte mult, din dorința de a renunța la limitele impuse …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.