Home / Cultură / Întâlnire bistos.ro cu Medeea Iancu
Sursa foto: Arhiva personală

Întâlnire bistos.ro cu Medeea Iancu

Distribuie

„Ce vrea să spună autorul. Scriitori la școală” continuă joi, 23 noiembrie. Poeta Medeea Iancu se va întâlni cu elevi de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, iar autoarea dramatică Alina Nelega se va întâlni cu elevi de la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” în timpul orelor de literatură.

Seara la ora 19.00, la Teatrul Ariel, în Sala Studio, va avea loc o întâlnire cu Medeea Iancu, moderată de poeta Gabriela Feceoru. La întâlnire va participa și profesoara Raluca Marian.

Medeea Iancu este poetă și regizoare. A debutat în 2011 cu volumul de poeme „divina tragedie” (Brumar, 2011). A publicat poeme în revistele: Tribuna, Vatra, Familia etc. A mai publicat volumul „Cîntarea care a biruit toate cîntările”, (Editura Paralela 45, 2015). Cel mai recent volum de poeme, „Delacroix este tabu: suita romînească”, a fost publicat anul acesta la Editura Cartea Românească.

Organizatorii mulțumesc profesoarelor de limba și literatura română de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”: Raluca Marian și Maria Kozak, de asemenea, inspector școlar județean pentru limba și literatura română, și profesorului Bogdan Rațiu, de la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”.

Alina Nelega (Sursă: arhiva personală)

Întâlnirea de seară cu Alina Nelega și Bogdan Rațiu a fost reprogramată, deoarece, din păcate, nu le-a permis programul să vină joi seară.

Proiectul „Ce vrea să spună autorul. Scriitori la școală” a fost inaugurat în data de 9 noiembrie de către Székely Csaba, care a ținut ore de literatură maghiară la câteva clase ale Liceului Teoretic „Bolyai Farkas”.

Prin acest proiect organizatorii îți propun să invite scriitori în liceele din Târgu-Mureș. Scriitorii invitați vor susține câteva ore în liceele partenere, apoi seara va avea loc o întâlnire cu ei, cu profesorii și cu elevii pentru o discuție despre vizita la școală și despre literatura contemporană.

Accesul la întânirea cu Medeea Iancu va fi liber, dar cei interesați sunt rugați să își anunțe prezența printr-un email la adresa biztos.bistos@gmail.com.
Partenerii programului sunt: Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Teatrul Ariel și revista Vatra.

Partenerii media sunt Zi de Zi și Radio Tîrgu Mureș

Programul este organizat de Asociația Podium.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.