Home / Business / Rectificare de buget la Aeroportul „Transilvania”: o investiţie nouă, şase anulate

Rectificare de buget la Aeroportul „Transilvania”: o investiţie nouă, şase anulate

Distribuie

Aleşii judeţeni au modificat joi, 23 noiembrie, cu ocazia unei şedinţe de lucru, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 al Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, prin intermediul unui referat de oportunitate și necesitate întocmit de directorul economic al Aeroportului, elaborat pe baza fundamentărilor compartimentelor beneficiare ale investițiilor, „se propune în cadrul aceluiași volum, 8.016.000 lei, renunțarea la unele obiective de investiții, includerea de noi obiective, precum și modificarea valorii, prin majorare, a unei investiții.”

Obiective de investiţii la care se renunţă:

  1. Upgrade sistem procesare și control pasageri, în valoare de 90.000 lei (motivație: în urma derulării procedurii de achiziție, de trei ori, nu s-a primit nicio ofertă).
  2. Proceduri de zbor, în valoare de 180.000 lei (motivație: conform Ordinului Ministerului Transporturilor nr. 1591/1 noiembrie 2017, activitatea cade în responsabilitatea ROMATSA).
  3. Studiu ornitologic, în valoare de 3.000 lei (motivație: în urma anunțului de participare, nu s-a depus nicio ofertă).
  4. SF și PT conexare platforme de parcare aeronave, platformă, echipamente de handling, drumuri de serviciu cu instalații aferente, în valoare de 135.000 lei (motivație: obiectivul face parte din lista de obiective aprobate în Master Planul General de Transport, urmând a fi inclus în cadrul obiectivului “Realizare studii de prefezabilitate și fezabilitate pentru modernizarea aeroportului, cu includerea și a obiectivelor din Master Planul General de Transport”).
  5. Achiziționare sisteme PC, hărți caroiate, legături telefonice, stații emisie recepție (realizare Centru de criză) – etapa 2, în valoare de 85.000 lei (motivație: nu sunt necesare la momentul actual achiziționarea de dotări și sisteme pentru realizarea Centrului de criză până la stabilirea definitivă a spațiului alocat acestuia).
  6. SF și PT sistem TVCI pentru supraveghere gard perimetral, în valoare de 100.000 lei (motivație: realizarea obiectivului este în legătură cu realizare PT drum tehnologic perimetral, obiectiv propus cu ocazia prezentei rectificări de buget).

„În referatul de oportunitate al Regiei, se face mențiunea că obiectivele de investiții nominalizate la punctele 1, 2, 3, 5 și 6 se vor regăsi în Programul de investiții pe anul 2018. De asemenea, investiția prezentată la punctul 4 se va face în cadrul obiectivului “Realizare studii de prefezabilitate și fezabilitate pentru modernizarea aeroportului cu includerea și a obiectivelor din Master Plan General de Transport”, a precizat Péter Ferenc.

Obiective noi de investiţii:

  1. SF și PT drum tehnologic perimetral, în valoare de 100.000 lei (motivație: pentru conformarea la reglementările specificate în documentele de aviație civilă, respectiv RACR-AD-PETA, capitolul 9 – Servicii, echipamente și instalații de aerodrome, Regulamentul UE 139/2014, GM1 ADR-DSN.T.900).

Valoarea unei investiţii, modificată:

       1.Realizare studii de prefezabilitate și fezabilitate pentru modernizarea aeroportului, cu includerea și a obiectivelor din Master Plan General de Transport, în valoare 650.000 lei (motivație: se propune majorarea valorii obiectivului de la 157.000 lei la 650.000 lei, urmare a efectuării unui studiu de piață și datorită includerii cerințelor aferente obiectivului “SF și PT conexare platforme de parcare aeronave, platformă, echipamente de handling, drumuri de serviciu cu instalații aferente”, în cadrul investiției referitoare la Master Plan General de Transport).

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevii de la o școală din Târgu Mureș, calificați în finala națională a concursului European Money Quiz

Distribuie Elevii de la Școala Gimnazială „Serafim Duicu” din municipiul Târgu Mureș au participat, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.