Home / Business / Regulamentul transportului public judeţean, modificat

Regulamentul transportului public judeţean, modificat

Distribuie

Caietul de sarcini al serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate în judeţul Mureş, anexă la Regulamentul pentru efectuarea serviciului de transport public de persoane prin curse regulate în judeţul Mureş, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 46/2008, cu modificările şi completările ulterioare, a fost modificat joi, 23 noiembrie, printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Mureş.

Lista autogărilor licenţiate, completată

Astfel, lista autogărilor licenţiate se completează cu Autogara Balint Trans SRL din Târgu-Mureş, strada Bega nr. 9, pentru cursele judeţene efectuate pe traseele: 32 – Târgu-Mureş – Ernei – Căluşeri – Câmpu Cetăţii, 33 – Târgu-Mureş – Căluşeri – Isla, Târgu-Mureş – Căluşeri – Pădureni (operator de transport SC Euro Line Transport SRL), respectiv 67 – Târgu-Mureş – Sântana de Mureş – Chinari, 154 – Târgu-Mureş – Budiu Mic – Crăciuneşti şi 157 – Târgu-Mureş – Vidrasău (operator de transport SC Balint Trans SRL), iar pentru traseul 77 – Târgu-Mureş – Cristeşti – Cristeşti sat, se modifică autogara TAM SA, Târgu-Mureş, strada Budiului nr. 101, cu autogara Transport Local SA, Târgu-Mureş, strada Bega nr. 2. În ceea ce priveşte staţiile publice utilizate la efectuarea transportului, precizăm că la actualizarea programului judeţean de transport, aprobată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş 51/2016, au fost aplicate următoarele completări şi modificări: prelungire trasee existente – traseul 116 până la Ruşii-Munţi, traseul 137 până la Voivodeni, traseul 146 până la Gâmbuţ şi traseul 156 până la Botez, introducere de staţii –  traseul 116 staţia Ruşii-Munţi, traseul 137 staţia Voivodeni, traseul 146 staţia Gâmbuţ, traseul 156 staţia Botez şi traseul 155 staţia intermediară la Câmpu Cetăţii, introducere de noi trasee – 161, 162, 163 şi 164, eliminare trasee care nu au fost atribuite – traseul 61, 78, 88, 89, 105 şi 107”, a precizat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

De asemenea, pentru cursele regulate de persoane în regim judeţean care tranzitează comuna Corunca, au fost introduse „modificări necesare pentru evidenţierea staţiilor publice amenajate pe raza localităţii, pe drumul naţional DN13.”

Continuitatea serviciului de transport, obligatorie

O altă noutate se referă la modul concret în care operatorii de transport pot efectua înlocuirea mijloacelor de transport titulare şi staţiile în care aceste înlocuiri pot fi aplicate. Astfel, printre cerinţele care trebuie respectate amintim „asigurarea continuităţii serviciului de transport şi efectuarea tuturor curselor”, iar în caz de imobilizare a autovehiculelor, luarea de măsuri „de înlocuire a acestora cu oricare dintre autovehiculele înscrise la atribuirea traseelor pentru care a obţinut licenţe de traseu sau dacă efectuarea înlocuirii menţionate nu este posibilă, să asigure înlocuirea provizorie cu un alt mijloc de transport deţinut.”

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: 1.000 de puieți plantați de jandarmi în Breaza

Distribuie An de an, cu responsabilitate și angajament, jandarmii mureșeni sprijiniți de reprezentanții Direcției Silvice …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.