Poziţia UDMR vis a vis de „Revoluţia fiscală” anunţată de Guvernul Tudose Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 394 Vizualizări

Poziţia UDMR vis a vis de „Revoluţia fiscală” anunţată de Guvernul Tudose

De Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, Organizația de Femei UDMR a susținut a V-a Ședința națională,  evenimentul fiind găzduit sâmbătă, 25 noiembrie, în sala mică a Palatului Culturii din Târgu-Mureș.

„Suntem împreună, gândim împreună”

Deputatul Csép Éva Andrea, președintele Organizației femeilor județul Mureș, s-a regăsit printre cei 88 de delegați veniți din toată țara la conferință, iar alături de aceștia s-au remarcat și personalități reprezentantive ale Uniunii, precum Kelemen Hunor, președintele UDMR şi Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș și al UDMR Mureș.

Şedința a avut ca scop alegerea unei noi conduceri naționale a Organizației de femei și dezbaterea unor proiecte de interes pentru femei. În alocuţiunea sa, Csep Eva Andrea a lansat un gând de unitate: „Suntem împreună, gândim împreună.”

„Legile nu sunt respectate”

Kelemen Hunor a apreciat munca femeilor în organizațiile de femei, spunând că întemeierea organizației femeilor „a fost o decizie târzie, dar o decizie foarte bună și cu rezultate bune.”

„Uniunea maghiarilor va fi puternică în momentul în care toate organizațiile și instituțiile ei vor fi puternice și vor urmări același scopuri. Atunci când vocea bărbaților din anumite punct de vedere nu se aude, pentru ca nu vor să se audă, pentru că nu se pot face auziți, pentru că lor le e rușine să pună anumite întrebări, iar aceste femei sunt aici să vorbească. Se pune o întrebare foarte des, dacă lucrurile merg în direcția bună sau în direcția greșită? Dacă încerc să dau răspuns un lucru e sigur: lucrurile nu sunt albe și negre. Se întâmplă multe lucruri bune, avem creștere economică, ceea ce este un fapt pozitiv, mai putin pozitiv fiind ceea ce se întâmplă acum cu politica fiscală, plătirea taxelor de către angajați nefiind un lucru oportun prin faptul că este afectată relația dintre angajat și angajator. Guvernul ar trebui să regândească această măsură. Pe de altă parte, această politică fiscală poate atrage capital, lucru ce poate determina la rândul său dezvoltarea locurilor de muncă. Toți vorbesc despre statul de drept, dar fiecare vede și gândește diferit acest termen, iar pentru noi înseamnă respectarea legilor. Din păcate pentru noi, în România, legile nu sunt respectate și nimeni nu se face vinovat de asta. Un exemplu în acest sens fiind nerespectarea drepturilor maghiarilor în cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș. Important este să vorbim despre fricile noastre și să ne spună și românii care sunt temerile lor și de ce sunt neîncrezători în noi. Dacă putem avea un dialog pe această temă, a temerilor, va fi mai ușor să ne construim un viitor comun. Unei majorități puternice nu îi este frică de minorități. Românii nu vor fi mai puțini dacă maghiarii se vor simți bine și în siguranță aici”, a spus liderul UDMR.

Semnături pentru proiectul Minority SafePack

Totodată, Kelemen Hunor a solicitat ajutorul Organizației de Femei a UDMR pentru strângerea semnăturilor pentru proiectul Minority SafePack.

Doris Pack, președinte al Organizației de Femei al Partidului Popular European, a transmis de asemenea un mesaj video celor prezenți, prin care a accentuat „necesitatea pregătirii femeilor pentru provocările viitorului și nevoia unor asemenea femei în comunitatea maghiară.”

“NEEEM”, un alt proiect important

Președintele Consiliului Județean Mureș și al UDMR Mureș a declarat: „Femeile sunt parte activă a Uniunii, oferindu-și suportul și suţinând chiar și activități considerate specifice bărbaților. Femeile prin campania „NEEEM”, campania pentru combaterea violenței împotriva femeilor precum și prin celelalte proiecte ale organizației a dovedit că prezența doamnelor și domnișoarele este esențială în munca în folosul

comunității. Campania „NEEEM” e recunoscută și la nivelul UE, nu numai în România”.

Biró Rozália, preşedintele Organizației de Femei a UDMR, a povestit despre primele succese ale organizației: „Cand a avut patru luni, organizaţia a desfășurat prima dată Crăciunul Zâmbitor care a avut mare succes. Era un adevarat miracol pentru că o organizație de doar patru luni a ajuns la 40.000 de oameni. După doi ani am reușit să ieșim pe scena europeană, acest lucru fiind foarte important”.

Csép Éva Andrea a afirmat legat de proiectul amintit anterior: „Am ajuns în punctul în care proiectul „NEEM”, cu trei de eee, nu mai e subiect de râs și oamenii înțeleg mesajul lui. Cel mai important lucru este să nu treacă o femeie prin vedere dacă vecina e bătută zilnic, dacă colega vine cu urme de bătaie, e important să ajutăm în găsirea specialiștilor și a soluțiilor. Cu ajutor se poate orice, doar trebuie să vrem. În România, în fiecare an 200 de persoane mor din cauza violenței domestice, iar acest proiect propune modificarea legislației în vigoare pentru că soluțiile oferite de state nu sunt suficient de eficiente. ”

În acest sens, au fost prezentate o serie de date prin care au justificat oportunitatea acestui proiect „NEEEM”.

La final, cei prezenți au aprins lumânări în Piața Teatrului în memoria persoanelor decedate ca urmare a unor acte de violență domestică.

Csép Éva Andrea, vicepreşedinte

În urma alegerilor interne ale Organizației de Femei a UDMR  a rezultat următoare componență a echipei de conducere: Biró Rozália – președinte, Hegedüs Csilla – președinte executiv, şi următoarele posturi de vicepreşedinte: Lőrincz Csilla, Lőrincz Helga, Major Melinda, Tudor Veronka, Horváth Anna, Bálint Margit, Kovács Irénke, Bogya Anna şi Csép Éva Andrea.

GÁLL Boglárka

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE