Trei proiecte prezentate la sesiunea de toamnă ”Abonament pentru Comunitate” Reghin
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 230 Vizualizări

Trei proiecte prezentate la sesiunea de toamnă ”Abonament pentru Comunitate”

Fondul Comunitar Reghin organizează marți seara,  la Clubul Dogma din Reghin,  o nouă ediție „Abonament pentru comunitate”. Evenimentul, ajuns la cea de a 5-a ediție, aduce în fața reghinenilor trei proiecte, care își așteaptă finațarea.

Sentimentul de acasă

Primul proiect care va fi prezentat este cel al Asociației  „Șura” intitulat „Acasă”, care are în atenție ateliere de creație pentru copii. „Acasă” nu vorbește despre locul în care locuim ci ne vorbește despre sentimentul de acasă. Acest sentiment se simte mult mai intens în copilarie. Ni se întâmplă de multe ori să simțim un miros, o senzație, să auzim un sunet și să trezească în noi un dor, o nostaligie ca și cum am atins ceva din trecut. Proiectul este împărțit în două: o parte dedicată copiiilor și cealaltă parinților. Partea dedicată copiilor constă în ateliere de creație în care copiii iși vor explora și conștientiza, prin culoare și forme, acest sentiment magic iar a doua parte constă într-un vernisaj cu picturile copiilor, în cadrul căruia se va desfășura un teatru senzorial pentru părinți. Părinții se vor întoarce la sentimentul acesta pur, de ”acasă”, ajutați tocmai de copiii lor”, afirmă Camelia Oltean, reprezentantul Asociației „Șura”

Filmul european, mai aproape de tinerii reghineni

Al doilea proiect aduce în  atenție filmul, grație proiectului „fillME in Reghin ” al Asociației K`Arte. „Proiectul vine în întâmpinarea unei nevoi acute existente în comunitatea reghineană generată de lipsa unui cinematograf activ sau a unor oferte cinematografice constante. Filme în Reghin va propune o serie de filme europene în parteneriat cu mai multe centre culturale străine pentru o reconectare a tinerilor reghineni la experiența cinematografică recentă”, afirmă Eliodor Moldovan, președintele Asociației K`Arte.

Teatru în fața ușii blocului

Al treilea proiect prezentat în cadrul evenimentului „Abonament pentrui Comunitate”  are ca idee teatrul, unul mai aparte, grație proiectului „Teatru pentru Riverani” realizat de Grupul de inițiativă ReghinActorii .„Proiectul nostru îndrăznește să aducă teatrul în intimitatea spectatorului purtându-l într-o călătorie chiar din ușa blocului. Traversând perioade grele atât financiare cât și culturale teatrul nu se dezice de rolul sau educativ. Folosindu-ne de forma performativă, vom crea un spectacol interactiv combinând temele clasice cu teme contemporane”, a precizat Luchian Pantea, inițiatorul proiectului.

„Avem trei proiecte, născute din nevoile apărute în comunitate. Sprijinul reghinenilor pot face ca aceste proiecte să devină realitate, cu un impact pe termen lung. Așadar, mâine seară, de la ora 19:0, ne dăm  întâlnire cu comunitatea reghineană, care va avea ocazia să cunoască echipele de proiecte care vor să readucă arta în atenția Reghinului, abonații pentru comunitate, precum și realizările  proiectelor care au fost finanțate la ediția anterioară. Ca de fiecare dată, partenerul nostru de nădejde, Dogma Pubs & Cofee, ne pune la dispoziție localul pentru a ne putea desfășura în voie. Le mulțumim frumos pentru sprijin și îi așteptăm pe reghineni în număr cât mai mare ”, a precizat Cristian Man, coordonatorul  Fondului Comunitar Reghin.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE