Autorii Eugen Păsăreanu și Denisa Badea despre Gaudeamus 2017 Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 570 Vizualizări

Autorii Eugen Păsăreanu și Denisa Badea despre Gaudeamus 2017

La cea mai recentă ediție a Târgului Internațional Gaudeamus, Lector univ. dr. Eugen Păsăreanu (Universitatea de Arte din Târgu-Mureș) a prezentat volumul „De ce nu dispare teatrul? Arta dramatică între dislocare și consolidare”, iar Dr. Denisa Badea (cadru didactic asociat al Universității de Arte) a vorbit despre „Anatomia ambiguității. Procesul estetizării corpului în balet”.

Dubla lansare de carte a avut loc vineri, 24 noiembrie 2017, ora 16.00, la standul editurii Eikon, în Pavilionul Central Romexpo. Cei doi tineri autori au fost invitați să descrie pe scurt impresiile pe care le-a produs participarea la evenimentul din București.

„Pentru un debutant, invitația de a lansa cartea la Târgul Internațional Gaudeamus nu poate fi decât un prilej de mare bucurie, emoție și speranță: bucuria de a întâlni mari personalități ale culturii române, emoția unui început și speranța de a face auzit crezul întru frumos. Pentru mine, Gaudeamus reprezintă o sărbătoare a cărții care a prilejuit întâlniri (în treacăt sau pe îndelete) cu Matei Vișniec, Marcel Iureș, Horațiu Mălăele și Cristi Puiu. Într-un astfel de peisaj nu poți decât să te simți un om mic printre oameni mari și norocos că te afli acolo. Pe de altă parte, Gaudeamus mi-a prilejuit întâlnirea cu un public compus și din elevele Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” din București, care încearcă să confirme, prin propriile căutări, prin nestăvilita trudă, ceea ce am scris în carte. Sper ca acest volum să reușească să așeze în cuvinte câte puțin din ceea ce zămislește și desăvârșește arta dansului prin corp” își dorește Denisa Badea.

Eugen Păsăreanu descrie un eveniment plin de contraste, dinamic și surprinzător: „Este primul târg de carte la care particip din postura de autor, participare pentru care mulțumesc editurii Eikon și tuturor celor care au fost alături de noi în cadrul lansărilor. Emoție, forfotă, oameni pasionați. Liceeni nedumeriți unde să își îndrepte ochii, spre telefoane sau spre noile apariții editoriale, hipsteri cu fulărașe asortate la gentuțele pline cu cărți, doamne în etate coborâte parcă din fotografii interbelice, (foști) ziariști luptându-se cu (foști) politicieni pe aceeași ciozvârtă de atenție. Cititori, oameni… fotograme utopice ale unei Românii „de Romexpo” unde poporul se îmbulzește să cumpere cărți, nu tigăi la reducere. O Românie mai degrabă în blugi și sacou, decât în trening și șlapi, dar nu într-o dihotomie arogantă, ci într-o completare substanțială.”

Cei doi autori au mai avut o lansare la Târgu-Mureș, cu ocazia deschiderii Festivalului Studio din data de 20 noiembrie, în foaierul Universității de Arte, iar Eugen Păsăreanu și-a prezentat volumul și în cadrul Festivalului Național de Teatru de la București, la finalul lunii octombrie, cu ocazia conferinței „3 Layers – Teatrul în educație și acțiune”.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE