UPDATE: Consumatori rămași fără curent din cauza ninsorii și a vântului Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 246 Vizualizări

UPDATE: Consumatori rămași fără curent din cauza ninsorii și a vântului

Prima ninsoare mai serioasă din iarna care se apropie a adus, cu siguranță, bucurie, mai ales copiilor. În același timp, mai puțin fericiți credem că sunt lucrătorii Electrica. Aceștia au avut de intervenit astăzi într-o serie de localități unde liniile electrice au fost afectate din cauza ninsorii și a vântului.

Astfel, de puțin vreme, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Horea Mureș a anunțat că este încă afectată LEA 20kV Sighișoara – Cristur, fiind nealimentate 18 puncte de transformare cu 1552 de consumatori din localitățile Vânători, Saschiz, Mihai Viteazu, Feleag, Mureni.
Nealimentate cu energie electrică erau în jurul orei 9 locuințele a 2146 de consumatori din Tîrgu Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Acățari, Corunca, Bozeni, deserviți de 41 de puncte de transformare.
În această dimineață, tot ISU a anunțat că ninsoarea a afectat LEA 20kV Sovata, cu 6 puncte de transformare, 296 de consumatori neavând curent electric. De asemenea, potrivit informării ISU, LEA 20 kV Fântânele – Jacod a picat, fiind afectate 6 PT-uri și 729 de consumatori, respectiv LEA 20 kV Șardu Nirajului – Miercurea Nirajului, însemnând 5 localități, 18 PT-uri și 1809 consumatori.
Nu doar angajații Electrica au avut de lucru în această dimineață, ci și lucrătorii CFR, pe calea ferată ce leagă Deda-Toplița, mai mulți arbori care au fost doborâți de vânt și ninsoare au căzut pe șine. Din această cauză, în jurul orei 4, au fost oprite 3 trenuri de călători în stațiile din apropriere. Circulația s-a reluat începând cu ora 6.41.

UPDATE 1. 12.00 Electrica a informat ISU Horea Mureș că în continuare sunt nealimentate cu energie electrică 44 de localități. Concret, 85 de PT-uri sunt nealimentate, deservind 6674 de consumatori.

UPDATE 2. 13.45 Zece echipe de intervenție de la Electrica se aflau în jurul orei 14 în teren. În județul Mureș nu aveau energie electrică 4751 de consumatori din 33 localități, arondați la 58 PT-uri.

(S. G.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE