Home / Politic / Campania „NEEM” continuă în 2018

Campania „NEEM” continuă în 2018

Distribuie

Organizația a femeilor din UDMR continuă și în 2018 lupta împotriva violenței domestice prin programul intitulat „NEEEM”, campania fiind pentru combaterea violenței împotriva femeilor, cunoscută acum și la nivelul Europei.

„Cel mai important lucru este să nu treacă o femeie cu vederea dacă vecina e bătută zilnic, dacă colega vine cu urme de bătaie, e important să ajutăm în găsirea specialiștilor și a soluțiilor. Cu ajutor se poate orice, doar trebuie să vrem”, a declarat deputatul Csép Éva Andrea, vicepreședinte Organizației de Femei UDMR, sâmbătă, 25 noiembrie, cu ocazia Zilei Internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

„În lupta împotriva violența femeilor din păcate nu se întâmplă schimbari de la o zi la alta. Dar trebuie să facem ceva împotriva, trebuie să vorbim despre asta. În anul 2018 campania „NEEEM” va continua. Violența nu este o chestiune personală! În planurile noastre sunt printre altele susținerea unor cursuril în școli, organizarea evenimentelor cu scopul de a atrage atenția oamenilor asupra importanța temei, susținerea discuțiilor cu specialiști în cadrul cărora se poate vorbi despre diferite soluții și am mai dori să creăm un portal de informații care îi va ajuta pe cei afectați”, informează www.nok.rmdsz.ro

Modificarea legii

„În prezent, soluțiile oferite de Guvern nu sunt de ajuns. Ele nu oferă rezolvări imediate nici perspective sau soluții pe termen lung”, a afirmat Csép  Éva Andrea, care a înaintat o modificare de lege în Parlament.

„Această modificare oferă posibilitate de intervenție imediată. Această înseamnă că la locul violenței se poate emite documentul de îndepărtare. În lege, azi, emiterea documentului respectiv necesită 72 de ore care s-ar putea să coste vieți, existând posibilitatea ca în această perioadă victima să fie agresată din nou. Modificarea mai conține o prevedere referitor la pedeapsă. În  acest sens agresorul ar trebui să răspundă pentru faptele lui și în cazul în care cele două părți se împacă”, a precizat deputatul UDMR.

Studiu recent și rezultatele acestuia

„După un studiu făcut recent putem vedea niște date care ne arată cum e privit acest lucru în societatea românească: 55% dintre cei întrebați consideră că violența domestică în anumite situații, cu anumite condiții de acceptat – de exemplu dacă victima e sub efectul drogurilor, alcoolului etc., 23% dintre cei întrebați consideră că femeile de multe ori doar mint sau inventează, 26% dintre cei întrebați consideră că de multe ori victima a provocat faptul, 48% dintre cei întrebați consideră că violența domestică este un fapt des întâlnit”, a subliniat Csép Éva Andrea.

În cadrul campaniei „NEEM” până în prezent au lucrat în total 14 specialiști în 12 localități, în 22 de școli, care au vorbit cu 1.500 de elevi și au organizat foarte multe evenimente în multe județe a țării.

Gall BOGLARKA

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.