Home / Administratie / Ziua Națională a României sărbătorită în Chețani

Ziua Națională a României sărbătorită în Chețani

Distribuie

Primăria împreună cu Școala Generală a comunei Cheţani au sărbătorit Ziua Naţională a României printr-un eveniment social-cultural care a avut loc marţi, 28 noiembrie, în Căminul Cultural al localității. Evenimentul a fost dublat de lansarea cărții „Călătorind prin viaţă”a lui Dan Nicolae.

Primarul comunei Chețani, Emil Florin Mocan, a explicat de ce autorităţile locale au decis sărbătorirea Zilei Naţionale în altă zi decât 1 decembrie,

„Știm că de obicei, de 1 decembrie se organizează evenimente în orașele mari și am ales această zi pentru că în 1 cadrele didactice sunt libere, de asemenea și copii au liber. În cadrul evenimentului va fi lansată o carte a lui Dan Nicolae, care a scris un capitol întreg despre Chețani, așa că am stabilit că vom sărbători în 28”, a declarat primarul comunei Chețani.

La eveniment au participat printre alții primarul comunei, viceprimarul din Chețan, Gheorghe Pantea, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, Ovidiu Dancu, publicistul Lazăr Lădariu, directoarea Şcolii Generale din Chețani, Viorica Maria Mocan, primarul din localitatea Luna, Aurel Giurgiu și locotenent colonelul  Burlacu, din partea Garnizoanei Mureș.

Îndemn pentru fapte

Evenimentul, moderat de Denisa Mărginean, profesoară de istorie la Școala Generală din Chețani, a început cu intonarea Imnului Național, după care aceasta a făcut câteva precizări referitoare la istoria României și importanța zilei de 1 Decembrie și a prezentat programul evenimentului care conținea o lansare de carte, precum şi premierea familiilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie. De asemenea, a avut loc și un spectacol artistic susținut de copii din Școala Generală a comunei.

Vicepreședintele Consiliului Județean Mureș a vorbit despre cât este de important să sărbătorim și cu fapte, nu numai cu vorbe, Ziua Națională a României.

„Părerea mea este că prea mult vorbim și prea puțin facem”, a afirmat Ovidiu Dancu.

Lansare de carte

În a doua parte a evenimentului a avut loc lansarea cărții „Călătorind prin viaţă” de Dan Nicolae, care s-a declarat fericit că sala e plină și că în public se află numeroase persoane apropiate.

„Mulțumesc pentru acest prilej, că într-o zi atât de importantă pot să prezint cartea mea. Nu am intenționat să public o carte, o datorez familiei mele. În carte, pe care o să păstrez pentru mine, scrie următoarele: Nu caut o glorie personală, ci pacea și liniștea familiei mele”, a relatat Dan Nicolae.

Cartea are ca subiect principal copilăria lui Dan Nicolae și conține „acțiuni copilărești, unele mai plăcute, altele chiar dureroase”, a continuat autorul, care și-a prezentat anumite momente ale copilăriei petrecute în comuna Chețani.

În încheierea evenimentului, elevii din Școala Generală a comunei au susținut momente artistice care au îmbucurat publicul.

GÁLL Boglárka


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Borbély László, sărbătoritul zilei

Distribuie Zi specială marți, 26 martie, pentru consilierul de stat mureșean Borbély László, coordonatorul Departamentului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.