FOTO: Ziua Națională marcată la Colegiul Silvic Gurghiu Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 643 Vizualizări

FOTO: Ziua Națională marcată la Colegiul Silvic Gurghiu

Elevii Colegiului Silvic Gurghiu au cinstit momentul istoric de la 1 decembrie 1918, printr-un spectacol artistic dedicat Zilei Naționale a României, avut loc miercuri, 29 noiembrie în cantina liceului. Elevii claselor IX-XI, coordonați de profesoarele Diana Simion, Alexandrina Șerban și ing. silvic Cristian-Teofil Albu, au marcat prin cântec și poezie Ziua Națională, acompaniați de instrumentiștii Colegiului Silvic Gurghiu.

„Copiii au fost extrem de implicați pentru acest moment de sărbătoare, răspund de fiecare dată  foarte frumos invitației noastre de a organiza programul. Avem copii talentați, de fiecare dată se implică cu drag în astfel de activități. Programul a cuprins un moment artistic, poezii reprezentative momentului istoric de la 1 decembrie 1918 de la Alba Iulia, și cântece patriotice. De asemenea, avem și copii care cântă la instrumente muzicale, plus corul școlii, acompaniat de instrumentiștii noștri, la vioară, acordeon, saxofon, practic o orchestră în toată regula, formată din elevii Colegiului Silvic Gurghiu. Pregătirile pentru acest spectacol au durat aproximativ trei săptămâni. Activitățile extracuriculare sunt foarte importante, pe deoparte, noi ca și profesori, descoperim noi talente, iar pe de altă parte, implicăm elevii, astfel ei conștientizează mai bine importanța momentelor  istorice care stau la baza Zilei Naționale a României. Este important ca ei să simtă această sărbătoare, 1 decembrie fiind cea mai importantă sărbătoare a tuturor românilor”, ne-a declarat Diana Simion, profesor de limba și literatura română la Colegiul Silvic Gurghiu.

Cântecul și poezia au fost completate de o mică lecție de istorie despre semnificația Marii Unirii susținută de profesoara de istorie Alexandrina Șerban. La final, cei prezenți au învârtit tradiționala horă, semn de bucurie și respect față de sărbătoarea de suflet a tuturor românilor.

Cei care au pus sufletul la reușita spectacolului au fost elevii Carmen Chirteș, Denisa Tinca, Darius Todoran, Andreea Husar, Lavinia Pop, Ioana Moldovan, Diana Suceava, Ramona Pop, Denisa Dobrian, Claudia Dan, Constantina Todoran, Anca Pol, Sergiu Moldovan, Alexandru Todoran, Cosmina Gliga, Magdalena Gliga, Claudia Todoran, Mitruț Cif, Călin Truța, Dumi Boantă, Denisa Matei și Lorinczi Dionisie.

„Au dat importanța cuvenită Zilei Naționale elevii de la profilul silvicultură, viitori silvicultori,  extrem de talentați în domeniul artistic. Unii dintre acești elevi fac parte din ansambluri folclorice recunoscute, de la Reghin și de pe Valea Gurghiului. Pe lângă faptul că ei sunt foarte buni la silvicultură, cu prezențe notabile  la fazele naționale și internaționale, sunt extrem de talentați și dăruiți acestor manifestări culturale, pe care le organizăm anual cu ocazia diferitelor sărbători. Nu terminăm bine cu această serbare de Ziua Națională și începem pregătirile pentru serbarea de Crăciun”, a precizat profesoara Diana Simion.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE