„Fibula de la Suseni” pentru „regina Europei la tenis de masă” Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 530 Vizualizări

„Fibula de la Suseni” pentru „regina Europei la tenis de masă”

Prefectul judeţului Mureş, dr. Lucian Goga, a conferit vineri, 1 decembrie, Diploma de Excelenţă şi Fibula de la Suseni în semn de înaltă recunoaştere a întregii activităţi profesionale şi aportului deosebit la consolidarea identităţii comunităţii mureşene jucătoarei de tenis de masă Szőcs Bernadette.

Ceremonia a avut loc în Sala de Oglinzi a Palatului Culturii din Târgu-Mureş şi a fost organizată de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

„O adevărată războinică la masa de tenis”

Laudatio-ul a fost rostit de Ungvari Imola, prima antrenoare a sportivei, care a spus despre fosta sa elevă că este „una dintre marile speranţe ale tenisului de masă românesc.”

„Mică de statură, dar cu o mare dorinţă de victorie, fiind o adevărată războinică la masa de tenis, Bernadette a făcut repede pasul de la promisiune la certitudine, încă de la vârsta de 8 ani, când a devenit pentru prima oară campioană a României şi până la vârsta de 23 de ani, când a devenit „regina Europei”. Cu echipa României, Bernadette a adunat peste 400 de cupe şi peste 800 de medalii interne şi internaţionale”, a afirmat antrenoarea Ungvari Imola.

„Cariera avută de Bernadette Szőcs este o poveste de succes. Ambiţia desăvârşită, perseverenţa, inteligenţa şi nonşalanţa în joc sunt câteva dintre atuurile acestei jucătoare de tenis de masă ale cărei evoluţii au uimit în ultimii ani o întreagă Europă. Ea este o persoană veselă, comunicativă, îşi iubeşte familia, părinţii şi se întoarce acasă cu drag, ori de câte ori îi permite programul foarte încărcat. Nu uită niciodată cuvintele dragi ale celui care a fost marele antrenor de la Centrul Olimpic, Gheorghe Bozga, „trebuie să plângi la antrenamente ca să râzi la concursuri” şi reprezintă cu cinste şi deosebită mândrie oraşul natal, Târgu-Mureş, oriunde în lume”, a mai spus antrenoarea Ungvari Imola.

 

Palmares de excepţie

Szőcs Bernadette şi-a început activitatea sportivă la CSS Târgu-Mureş la vârstă de doar 5 ani, este dublă campioană naţională la Tineret, componentă a lotului naţional al României la tenis de masă, alături de care a câştigat medalia de aur la Campionatul European de Tenis de Masă desfăşurat în septembrie 2017, în Luxemburg.

De asemenea, Szőcs Bernadette are în palmares titlul de campioană şi vicecampioană a Franţei, 11 titluri europene la probele de Simplu, Dublu şi Echipe, patru succese la Europa Top 16 la Simplu, patru medalii europene la Senioare, două medalii de bronz la Jocurile Mondiale Universitare de Vară, o prezenţă la Jocurile Olimpice de Tineret din Singapore şi o participare la Jocurile Olimpice de Vară de la Rio de Janeiro, precum şi trei medalii de bronz la Campionatele Mondiale de Junioare, succese la Openul Braziliei la Simplu şi Dublu Feminin Senioare, la Openul Cehiei, Argentinei, Germaniei, Ungariei, Poloniei şi Bahrainului, şi aur la Campionatul Naţional al României, Senioare – Simplu şi Dublu Feminin.

Distincţia oferită de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş a fost ridicată de Szőcs Janos, tatăl sportivei, care a transmis un scurt mesaj din partea jucătoarei care scrie istorie la competiţiile de tenis de masă la care participă.

„Ea transmite mulţumiri Instituţiei Prefectului, pentru că v-aţi gândit la ea, şi vă promite că va reprezenta întotdeauna cu cinste culorile României, culorile oraşului şi ale judeţului Mureş. Fiica mea vă promite că ne va reprezenta, pe noi toţi, cu cinste, la Jocurile Olimice de la Tokyo din 2020”, a spus, cu emoţii, Szőcs Janos.

Alex TOTH

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE