Moș Nicolae a venit mai repede, pentru handbal Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 255 Vizualizări

Moș Nicolae a venit mai repede, pentru handbal

Cu câteva zile înaintea sosirii „oficiale” a lui Moș Nicolae, acesta și-a făcut timp la sfârșitul săptămânii s-i viziteze pe copiii iubitori de handbal. Acțiunea inițiată de Clubul Sportiv Pegasus Târgu-Mureș și desfășurată în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș a fost una de succes. Au participat cluburile brașovene Sporting Ghimbav, CSM Făgăraș și Corona 2010 Brașov, Potaissa Turda, CSȘ Odorheiu Secuiesc și alte două cluburi mureșene, Lacul Ursu Sovata și ACS Miercurea Nirajului, într-un turneu inedit de handbal pentru copii, intitulată „Cupa Moș Nicolae”.

Au participat peste 250 de copii de la cluburile amintite, fete și băieți, la trei categorii de vârstă: juniori 4 (născuți în 2005-2006), Minihandbal (2007-2008) și Babyhandbal (2009-2012), deci de la 5 la 12 ani. În prima zi s-au întrecut echipele de juniori IV, în jocuri de câte două reprize a câte 15 minute, pe teren normal și echipe de 6+1, iar în a doua zi au avut loc întrecerile celor de la Mini și BabyHandbal, cu echipe de 4+1, pe teren redus. Regulile au fost și ele diferite, eliminările fiind de 1 minut, cu drept de înlocuire, dar regula de bază a fost una specială: nu s-a ținut scorul, iar la final toate echipele au fost declarate câștigătoare, premiate cu diplome, cupe și cadouri de Moș Nicolae. Cel mai îmbucurător lucru a fost plăcerea celor mici de a se întrece, fără emoțiile rezultatului, unii aflați la primii pași în această disiciplină. Fără proteste, cei mici își vedeau de joc, chiar și când se încălcau regulile, cu echipele dominate tehnic putând evolua în superioritate numerică, uneori cu tot lotul în teren, sau cu organizatorul dând „o mână de ajutor” în poarta celor dominați.

La inițiativa președintelui clubului Pegasus Târgu-Mureș Sebastian Haidu s-au alăturat, evident, și antrenorii clubului, arbitrajele și păstrarea ordinii fiind oferite pe bază de voluntariat. De câștigat a avut toată lumea, dar în special cei mici.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE