Proiect Erasmus+ despre învăţământul african la Universitatea „Petru Maior” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 211 Vizualizări

Proiect Erasmus+ despre învăţământul african la Universitatea „Petru Maior”

Universitatea „Petru Maior” (UPM) din Târgu-Mureş este promotorul și coordonatorul proiectului Erasmus+ intitulat „Direcționarea învățământului superior african în promovarea inovației incluzive pentru dezvoltare”, care se desfășoară în cadrul acțiunii de dezvoltare a capacităților din învățământul superior.

Parteneriat între 15 universităţi din opt ţări

Proiectul are o durată de implementare de trei ani, între 2017-2020, un buget de peste 700.000 euro, constituind un parteneriat între 15 universități din opt țări participante situate în Europa și Africa: România, Marea Britanie, Italia, Polonia, Bulgaria, Kenya, Uganda și Tanzania.

“Obiectivul general al proiectului este de a dezvolta capacitățile de gestionare, guvernanță, predare, cercetare și evaluare ale instituțiilor de învățământ superior din țările partenere, pentru a le permite să pună în aplicare triunghiul cunoașterii și să integreze mai bine funcțiunile din domeniul cercetării, educației și inovării, care susțin inovarea pentru dezvoltarea durabilă și creşterea incluzivă.

Obiectivele specifice ale proiectului permit instituțiilor de învățământ superior din țările partenere să-și revizuiască și să reformeze structurile și agendele instituționale, să construiască capitalul uman vital și să consolideze expertiza managerială necesară conducerii și gestionării fluxurilor de cunoștințe și a parteneriatelor de inovare cu diverse părți interesate în domeniul dezvoltării durabile, a antreprenoriatului și a creşterii incluzive”, a precizat prof. dr. ing. abil. Liviu Moldovan, manager de proiect, prorector cu relațiile internaționale la Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureş

Totodată, prof. dr. ing. abil. Liviu Moldovan a menţionat că „proiectul contribuie la cunoașterea și fondul de predare în domeniul managementului inovației și al inovării incluzive, precum și la consolidarea capacităților universităților în antreprenoriat și educație antreprenorială, la crearea unor structuri de sprijin orientate către factori de decizie și platforme de comunicare cu diferiți parteneri din sistemul de inovare în vederea cultivării spiritului antreprenorial local și a dezvoltării incluzive a țărilor partenere participante.”

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE