Home / Slider / “Cu violenţa pierzi mereu”, campanie susţinută de DGASPC Mureş

“Cu violenţa pierzi mereu”, campanie susţinută de DGASPC Mureş

Distribuie

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mureş a organizat, recent, mai multe activităţi în cadrul campaniei de luptă împotriva violenţei “Cu violenţa pierzi mereu”.

De la Sighişoara…

Astfel, în perioada 27-28 noiembrie, la Gimnaziul de Stat “Zaharia Boiu” din Sighișoara s-a desfășurat, la inițiativa Complexului de servicii pentru Copilul cu Deficiențe Neuropsihiatrice Sighișoara, o prezentare cu tema „Părinți fericiți, copii fericiți: cum să întărim relația”.

„În această activitate au fost angrenați copii din clasele primare și gimnaziale, dar și părinți și bunici. Activitatea a presupus realizarea unor materiale de către elevii participanți precum și dezbateri pe tema mai sus menționată”, au precizat Miklea Hajnal Katalin – director general al DGASPC Mureş şi Elida Maria Deak – director general adjunct al DGASPC Mureş.

… la Luduş

A doua activitate s-a desfăşurat în data de 28 noiembrie, la sediul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Luduș, sub titlul „Cum să fim toleranți”, şi a implicat participarea unui număr de 39 de beneficiari ai acestui serviciu social.

“Activitatea, desfășurată sub forma unor jocuri, a avut ca scop conștientizarea beneficiarilor cu privire la consecințele actelor de violență, formarea unei atitudini pozitive față de colegi și personal, precum și diminuarea cazurilor de agresivitate”, au subliniat Miklea Hajnal Katalin şi Elida Maria Deak.

Dezbatere şi consiliere de specialitate

Tot în cadrul aceleiași campanii, Centrul Maternal „Materna” a organizat o dezbatere, în data de 29 noiembrie, cu participarea mamelor şi copiilor, pe tema violenței și a efectului de dominocare se produce ca urmare a manifestării comportamentelor agresive.

Totodată, Serviciul de Evaluare Complexă al Copilului a desfășurat, începând din data de 27 noiembrie și până în prezent, o intensă campanie de informare a publicului asupra efectelor nocive ale violenței și a oferit consiliere de specialitate în domeniu pentru mamele cu copii. „Beneficiarii serviziilor de informare și consiliere au primit, totodată, din partea organizatorilor, mici suveniruri confecționate manual, constând în clopoței cu nasturi care reprezintă însemnele campaniei de prevenire și luptă împotriva violenței”, au menţionat Miklea Hajnal Katalin şi Elida Maria Deak.

GÁLL Boglárka


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Vintage Bazar Mureș, la o nouă ediție

Distribuie Asociația Clean Wood organizează, în perioada 17-19 mai, în intervalul orar 16:00-20:00, o nouă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.