Home / Slider / Eveniment caritabil organizat de Asociaţia Little People. ”Fuck Cancer Party” în Zambara

Eveniment caritabil organizat de Asociaţia Little People. ”Fuck Cancer Party” în Zambara

Distribuie

Asociaţia Little People organizează vineri, 8 decembrie, între orele 22.30 – 2.30, în incinta localului Zambara Bistro & Lounge din Târgu-Mureş, petrecerea caritabilă ”Fuck Cancer Party”.

Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, evenimentul are ca scop principal strângerea de fonduri pentru susţinerea copiilor şi tinerilor diagnosticaţi cu cancer.

“Ei luptă împotriva cancerului. Tu îi poți susține. Fiecare bilet înseamnă o donație de 20 lei către Asociaţia Little People România. Fondurile obținute vor susține activitățile asociației în beneficiul copiilor și tinerilor afectați de cancer. Hai la party vineri seara!”, se precizează pe pagina de Facebook a evenimentului.

Invitatul special al evenimentului va fi Adriano, office resident DJ din Constanţa, iar informaţii special (rezervări) pot fi obţinute la numărul de telefon 0726-684.444.

Activităţi din 1996

Asociația Little People își desfășoară activitatea în domeniul oncopediatriei încă din anul 1996, asigurând servicii de suport psihosocial pentru copii și tineri adulți care sunt tratați de cancer. În prezent, Asociația Little People desfășoară programe de asistență psihosocială zilnic, în nouă secții oncopediatrice din țară, în Cluj-Napoca, Timișoara, Bucureși, Iași, Târgu-Mureș și Craiova.

Asociația a dezvoltat un program complex de suport psihosocial, bazat pe diverse forme de terapii: terapie prin artă cu instrumente medicale, terapie prin joacă, terapie prin artă, dramaterapie oferind suport constant de la prima internare și până la integrarea lor reușită în societate odată cu finalizarea tratamentului.

Principalele programe de intervenție ale Asociației sunt: “Nu mi-e frică!”, bazat pe terapia prin artă folosind instrumente medicale, acest program a oferit posibilitatea copiilor și tinerilor internați, să invețe într-un mod neintruziv despre procedurile medicale, să îi familiarizeze cu spitalizarea, personalul medical și alte aspecte legate de boală şi “Școala mea în spital”, care are ca scop sprijinirea copiilor și adolescenților în continuarea educației pe timpul spitalizării, cu ajutorul specialiștilor în educație care utilizează jocuri educaționale, planșe, proiecte, experimente, cărți audio, înregistrate conform planului școlar.

În anul 2006, Asociatia Little People a înființat Clubul Temerarii, Comunitatea Națională a Tinerilor Români Supraviețuitori de Cancer din dorința de a oferi o voce puternică tinerilor care au terminat tratamentul oncologic. Prin intermediul Clubului Temerarii, Asociația Little People oferă suport atât tinerilor care au finalizat tratamentul cât și fraților și surorilor acestora, asigurând susținere reciprocă și facilitând reintegrarea lor reușită în viața de adolescent sau tânăr adult după tratament. Grupul pune la dispoziția membrilor oportunități de autodezvoltare, socializare, prietenie, focus-grupuri, orientare în carieră, precum și o serie de evenimente extraordinare organizate anual: Tabăra de Vară Temerarii și Gala de Crăciun. Temerarii promovează viața, oferă susținere de la egal la egal pacienților curenți, încurajează și transmit voința de a învinge în lupta împotriva acestei maladii. Comunitatea Temerarii, numără în prezent peste 400 de tineri supraviețuitori de cancer, reprezentând cea mai mare și activă comunitate de acest gen din Europa.

Alex TOTH

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.