Ambasadorul SUA a comparat potenţialul judeţului Mureş cu al statelor Alabama, Carolina de Nord şi Oregon. Prioritatea Klemm: Creşterea prosperității ţării prin investiţii! Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 506 Vizualizări

Ambasadorul SUA a comparat potenţialul judeţului Mureş cu al statelor Alabama, Carolina de Nord şi Oregon. Prioritatea Klemm: Creşterea prosperității ţării prin investiţii!

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Excelenţa Sa Hans Klemm, s-a întâlnit joi, 7 decembrie, în cadrul unei mese rotunde, cu reprezentanţi ai mass media din judeţul Mureş. Întâlnirea cu presa mureşeană a avut loc în incinta American Corner din Târgu-Mureş, iar în cadrul acesteia Excelenţa Sa Hans Klemm a răspuns la întrebări legate de relaţiile bilaterale dintre SUA şi România.

Lupta anticorupţie, susţinută de „unchiul Sam”

În debutul întâlnirii, Excelenţa Sa Hans Klemm a subliniat că SUA apreciază progresele înregistrate de România din 1990 încoace, în special pe cele din ultimii 15 ani.

„România a îmbrăţişat un viitor democratic, a îmbrăţişat valorile democraţiei”, a spus, cu eleganţă, ambasadorul SUA în ţara noastră, care a apreciat rolul avut de România în Uniunea Europeană, dar şi în NATO.

Din discursul Excelenţei Sale nu au lipsit aprecierile la adresa paşilor făcuţi de ţara noastră în consolidarea legislaţiei democratice şi a independenţei justiţiei, precum şi în lupta împotriva corupţiei, demers despre care oaspetele special de la American Corner a afirmat că a beneficiat de susţinerea tuturor ambasadorilor SUA în România.

„Preşedintele Donald Trump, la întâlnirea cu preşedintele României, Klaus Iohannis de la Casa Albă, din iunie, a spus că Statele Unite susţin cu tărie lupta României împotriva corupţiei şi România este recunoscută în regiune pentru lupta împotriva corupţiei şi pentru consolidarea legislaţiei din domeniu, precum şi pentru consolidarea independenţei justiţiei”, a afirmat ambasadorul SUA în România, potrivit căruia lupta împotriva corupţiei şi consolidarea independenţei justiţiei din ţara noastră sunt rezultate ale strategiei naţionale de securitate, demers prin care România a demarat un amplu proces de modernizare a Armatei.

Studenţii români, apreciaţi peste Ocean

De pe agenda mesei rotunde nu a lipsit întrebarea referitoare la vizele pentru vizitarea Statelor Unite ale Americii, care în acest moment sunt obligatorii pentru cetăţenii români.

Potrivit Excelenţei Sale Hans Klemm, în prezent aproximativ 90% din cetăţenii români care solicită viza de intrare în SUA o şi primesc. „Avem un program de vară de muncă şi călătorie, dedicat studenţilor, care merg în SUA pentru trei luni, în perioada verii, pentru a munci, a câştiga bani şi care au oportunitatea de a vizita SUA. România este principala ţară care furnizează studenţi în cadrul acestui program de vară”, a spus ambasadorul SUA de la Bucureşti, care a spus că posibilitatea renunţării la vize pentru emigranţi din unele ţări, printre care şi România, este analizată de Congresul American.

Potenţial bun pentru investiţii

Întrebat despre dezvoltarea relaţiilor economice dintre Judeţul Mureş şi diverşi parteneri americani cu potenţial investiţional în zonă, Excelenţa Sa Hans Klemm s-a declarat mulţumit atât de condiţiile naturale, cât şi de forţa de muncă existentă în România.

„Prioritatea mea este de a creşte prosperitatea ţării prin investiţii, dar în acelaşi timp sunt preocupat şi de ceea ce România poate oferi investitorilor americani”, a afirmat ambasadorul SUA în ţara noastră, care a comparat potenţialul judeţului Mureş cu state precum Alabama, Carolina de Nord şi Oregon.

Excelenţa Sa Hans Klemm a mărturisit că de-a lungul misiunii sale de ambasador în ţara noastră a discutat atât cu oameni de afaceri americani, cât şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, iar în urma respectivelor discuţii a rezultat nevoia de dezvoltare a infrastructurii. Din acest punct de vedere, ambasadorul SUA s-a declarat mulţumit de existenţa unui aeroport în zona municipiului Târgu-Mureş şi a avut numai cuvinte frumoase despre municipiul Sighişoara.

Aprecieri pozitive pentru „Vulturi”

Rămânând în arealul mureşean, oaspetele american a dezvăluit că miercuri, 6 decembrie, a efectuat o vizită la sediul Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul” din Târgu-Mureş, unitate de elită a Armatei Române, declarându-se încântat de nivelul de pregătire al militarilor români, precum şi de deschiderea arătată de Armata Română în vederea modernizării echipamentelor şi implementarea metodelor de instruire a forţelor speciale române la standardul celor din NATO.

„Colaborarea noastră, parteneriatul nostru militar cu Armata Română este foarte puternic”, a sintetizat Excelenţa Sa Hans Klemm.

Mesaj de predictibilitate şi stabilitate

Un alt subiect propus ambasadorului SUA în România s-a referit la măsurile Guvernului român pentru susţinerea investiţiilor şi a investitorilor din ţara noastră şi la pachetul legislativ iniţiat de Guvernul Tudose, cunoscut şi sub denumirea de „Revoluţie fiscală”.

În răspunsul său, oaspetele american a precizat că SUA urmăreşte cu atenţie schimbările legislative din România şi a subliniat nevoia de predictibilitate şi stabilitate pentru mediul de afaceri din România.

„Am încercat să susţinem, de mulţi ani, văzând activitatea mai multor Guverne, că factori precum predictibilitatea, stabilitatea, transparenţa legislativă sunt foarte importanţi, în special pentru mediul de afaceri”, a spus Excelenţa Sa Hans Klemm, care a remarcat că în prezent companiile încearcă să înţeleagă schimbările fiscale şi care va fi impactul acestora asupra angajaţilor.

„Nu e doar situaţia companiilor, Ambasada SUA, noi suntem perplecşi văzând cum trebuie să facem schimbările respective”, a precizat ambasadorul SUA în ţara noastră.

Text şi foto: Alex TOTH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE