Share

Home / Reghin / Reghinenii pot să scape de deșeurile electrice fără costuri!

Reghinenii pot să scape de deșeurile electrice fără costuri!

Municipiul Reghin în parteneriat cu Sistem de Colectare (SLC) Mureș și Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec organizează sâmbătă, 9 noiembrie, între orele 10.00 – 17.00, o acţiune de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, în cadrul Campaniei „Locul deșeurilor nu este în casă!”.

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec reciclează orice aparat electric, electronic sau electrocasnic. „Colectăm baterii portabile și industriale, corpuri de iluminat sau tuburi fluorescente, toate aceaste trebuie reciclate. Pe scurt, colectăm aproape tot ce se bagă în priză sau funcționează pe baterii”, informează www.colecteaza.ro, pagina Asociației Română pentru Reciclare.

De ce trebuie colectate deșeurile electrice și electronice?

Deșeurile electrice reprezintă 5-6% din totalul deșeurilor unei comunități. Așa cum gunoiul menajer nu este păstrat în casă, nici echipamentele electrice vechi sau stricate nu trebuie depozitate în gospodărie ori aruncate la întâmplare.

„Ele trebuie colectate și reciclare corect din rațiuni ce țin de protecția mediului înconjurător, de riscul pe care îl prezintă potențialul lor toxic, precum și de protejarea resurselor naturale ale pământului. În primul rând, aceste echipamente pot avea în componența lor elemente nocive pentru mediu și sănătatea populației, metale grele sau gaze periculoase, elemente care eliberate în aer, apă sau sol au efecte dăunătoare, pe termen lung, asupra hranei noastre, a apei pe care o bem sau a aerului pe care îl respirăm. De asemenea, majoritatea sunt constituite din componente ce conţin materiale ce pot fi recuperate și reintroduse în industrie, ca materii prime secundare, pentru a preveni exploatarea irațională a resurselor primare, desigur, doar printr-un grad de valorificare înalt obţinut cu tehnologii de reciclare performante”, informează www.rorec.ro.

Ce au de făcut reghinenii?

Reghinenii se pot debarasa de aparatura electrică și electronică veche sau defectă din locuinţa lor și o pot depune la punctul de colectare provizoriu din incinta Școlii Gimnaziale „Alexandru Ceușianu”. Obiectele grele sau voluminoase, de minim 30 kilograme, pot fi preluate gratuit de la domiciliu.

Pentru programarea unui transport gratuit, cetățenii pot apela gratuit numerele de telefon 0741-028.787 sau 0800-444.800.

GÁLL Boglárka

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Şofer aproape de comă alcoolică, coliziune cu un cap de pod

Un conducător auto în vârstă de 49 de ani, în timp ce conducea un autoturism, …

Share
Share