Proiect inedit în aşteptarea finanţării, la Universitatea „Petru Maior”. „Procesul de la Hădăreni”, rejudecat în scop didactic? Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 277 Vizualizări

Proiect inedit în aşteptarea finanţării, la Universitatea „Petru Maior”. „Procesul de la Hădăreni”, rejudecat în scop didactic?

Directorul Departamentului de Drept şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii “Petru Maior” din Târgu-Mureş, conf. univ. dr. Nicolae Ploeșteanu, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, că echipa din care face parte a iniţiat şi depus, în vederea obţinerii de finanţare, un proiect care vizează rejudecarea, cu scop didactic, a procesului privind evenimentele de la Hădăreni din urmă cu 23 de ani.

Alături de Universitatea “Petru Maior”, partenerii proiectului sunt Camera Executorilor din Târgu-Mureș și Asociația Română de Drept și Afacerilor Europene din București.

„Noi am depus încă un proiect, de data asta la Uniunea Europeană, care e estimat undeva la 275.000 de euro, dar numai la anul ni se va răspunde. Acest proiect a fost inițiat în parteneriat cu Universitatea „Petru Maior”, Camera Executorilor din Târgu-Mureș și cu Asociația Română de Drept și Afacerilor Europene din București, şi în esență presupune un proces simulat, mai bine zis resimulat, procesul privind tragedia de la Hădăreni în 1994, unde au murit mai multe persoane de etnie romă și a existat un proces care în final și-a găsit o anumită evaluare la Curtea European a Drepturilor Omului. Noi vrem să îl refacem pentru a pune în conștiința societății grija și atenția pe care trebuie manifeste atât în viața de zi cu zi, cât și în fața instanțelor atunci când apar probleme care presupun categorii de oameni fie vulnerabile, fie cu anumite specificități. Aceasta va fi o continuare acestui proiect”, a subliniat conf. univ. dr. Nicolae Ploeșteanu.

GÁLL Boglárka

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE