„Primăvară” europeană pentru popicarele mureșene Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 102 Vizualizări

„Primăvară” europeană pentru popicarele mureșene

După victoria de pe teren propriu cu 6-2 în Liga Campionilor în fața formației sârbe KK Kristal Zrenjanin, multipla campioană a României la popice feminin Electromureș Romgaz Târgu-Mureș s-a impus sâmbătă cu același scor și în partida retur disputată în Serbia. Clasate pe locul secund în această toamnă la Cupa Mondială, echipa mureșeană a făcut încă un pas spre podiumul ediției actuale a Ligii Campionilor. Urmează „sferturile”, încă un tur în lupta pentru medalii, așadar o nouă așa zisă „primăvară europeană”, deși cele două întâlniri se vor disputa în lunile de iarnă de la începutul anului viitor.
Rezultatul returului de la Zrenjanin a fost 3334-3256 la totalul de popice doborâte și 6-2 la puncte de echipă.

Calificare asigurată, evoluții fără presiunea mizei

Performanțele individuale au fost sub nivelul întâlnirii de la Târgu-Mureș, dar au trecut pe plan secund, obiectivul fiind obținerea calificării în „sferturi”. Era nevoie de doar cel puțin două victorii în întâlnirile directe. Cele șase jucătoare care au evoluat pe arena din Serbia au obținut rezultate mult apropiate valoric, concluzia fiind cea de omogenitate a lotului. Cu 572 popice doborâte Duka Tilda (foto) a fost performera întâlnirii, iar rezultatele colegelor, în ordinea valorică, au fost: Méhész Anita 568 p.d., Alina Hanc (Suciu) 555 p.d., Gyéresi Anna 547 p.d., Doina Baciu și sora sa, Alexandrina Bornert câte 546 p.d. Punctele pentru echipă obținute pentru mureșence nu mai au importanță, deoarece formația antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef și-au asigurat prezența în „sferturi” după primele perechi, victoria din final devenind mai degrabă una de palmares.
În sferturile de finală a Ligii Campionilor se vor confrunta cu echipa austriacă BBSV Wiena. Partida tur va avea loc în data de 27 ianuarie 2018, în deplasare, iar returul de la Târgu-Mureș este programat pentru 17 februarie. Celelalte trei partide din „sferturi” sunt SKC Victoria Bamberg (Germania) – KK Triglav Kranj (Slovenia), KK Slovan Rosice (Cehia) – ZP Sport Podbrezova (Slovacia) și Rákoshegyi Vasutas SE (Ungaria) – KK Celje (Slovenia). Turneul final între ultimele patru formații, unde se vor stabili ocupantele podiumului va avea loc la Bamberg (Germania), în perioada 31 martie-1 aprilie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE