Home / Cultură / Corul „Madrigal – Marin Constantin” în turneu la Tîrgu Mureș

Corul „Madrigal – Marin Constantin” în turneu la Tîrgu Mureș

Distribuie

În perioada 8-19 decembrie, Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” se va afla într-un turneu național și va aduce românilor din toată țara vestea sărbătorilor de iarnă prin cântece interpretate în maniera unică, plină de har și emoție a celui mai renumit ansamblu coral românesc, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin. Astăzi, de la ora 19, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va concerta la Palatul Culturii din Tîrgu Mureș.

Printr-o tradiție susținută de peste 50 de ani, ansamblul coral aduce, an de an, în sufletele românilor, emoția și bucuria Crăciunului, prin magia interpretării desăvârșite, dar și prin repertoriul ales. Din programul concertelor de Crăciun nu vor lipsi lucrări de marcă din repertoriul internațional, specifice sărbătorii Nașterii Domnului, precum „Stille Nacht”, dar și lucrări tradiționale românești, printre care „Leru-i, Doamne, Ler”, „Noi umblăm și colindăm” sau „Vine Crăciunu` pe sară”.

Credit foto: Mircea Ristea

„Anul acesta am căutat să includ în program piese recognoscibile publicului, pe care involuntar începe să le fredoneze, dar nu am pierdut din vedere nici introducerea de compoziții muzicale noi, pentru pentru că Madrigalul și-a asumat mereu acest rol de promovare a repertorului valoros, dar mai puțin cunoscut. M-a preocupat să mențin un echilibru între accentele moderne, prin prezența compozitorilor contemporani, fără să ignor interpretările clasice, dar și să păstrez o anumită armonie din punct de vedere repertoricesc, între piesele de inspirație românească și cele internaționale. De fiecare dată ne dorim, ca prin aceste concerte de Crăciun, să aducem în inimile ascultătorilor bucuria și emoția sfintei sărbători a Nașterii Domnului, dăruindu-le, prin muzică, o mică parte din măreția acestui moment”, a declarat Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.
Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”, cel mai apreciat ansamblu coral profesionist autohton, este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.

Corul Național de Cameră „Madrigal” va susține miercuri, 13 decembrie 2017, la ora 19.00, la Palatul Culturii din Tîrgu Mureș, concertul extraordinar de Crăciun, sub bagheta dirijorului Anna Ungureanu. Experiența profesională obținută în preajma fondatorului „Madrigal”, maestrul Marin Constantin, alături de care a petrecut aproape nouă ani, o recomandă ca discipol și continuator al legendarului muzician.

Foto deschidere – Credit foto: Mircea Ristea


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Universitatea de Arte din Târgu Mureș – peste 75 de ani de tradiție în învățământul universitar artistic

Distribuie Universitatea de Arte din Târgu Mureş, înfiinţată în anul 1946 prin Decretul-lege nr. 276, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.