Home / Recomandări zi de zi / Recomandări pentru o vacanţă în siguranţă

Recomandări pentru o vacanţă în siguranţă

Distribuie

Poliţiştii mureşeni au transmis, prin intermediul Biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, câteva recomandări cetăţenilor care vor efectua călătorii cu ocazia apropiatelor Sărbători de Iarnă.

„A început perioada sejururilor de iarnă în străinătate. Cum tot mai mulţi dintre noi facem cumpărăturile de bilete de avion, ori de cazare în vacanţă de pe internet, venim cu recomandări, de care ar trebui să ținem cont cu toții”, se transmite în comunicatul poliţiştilor mureşeni.

Recomandări:

– Este important să vă informați, să fiți la curent cu noutățile privind nivelul de siguranță, legislația și obiceiurile din acea țară, atunci când urmează să călătoriți în străinătate.

– Nu este recomandat să vă aventurați în regiuni puțin populate, cu trafic turistic scăzut.

– Procurați-vă adresele, telefoanele ambasadelor sau consulatelor ţării noastre din statele în care urmează să vă petreceți sejurul mult așteptat, pentru a putea solicita asistenţă consulară de specialitate, în caz de nevoie. Aceste informaţii vă sunt  puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Externe- www.mae.ro!

-Verificați agenţia de turism de la care urmează să achiziţionaţi biletele pentru vacanță și nu vă lăsaţi atraşi de preţurile tentante, întrucât ofertele “generoase” pot fi înşelătoare.

– Dacă urmează să călătoriţi cu avionul, nu păstraţi obiecte de valoare (telefoane, tablete, notebook-uri, aparate foto sau de filmat, etc.) în bagajele pentru cală!

Minorii cetățeni români pot călători în străinătate numai însoțiți, cu acordul părinților ori al reprezentanților legali.

– Este util să știți dacă emițătorul cardului dumneavoastră are sucursale în stațiunea/orașul în care călătoriți, sau dacă veți găsi bănci deschise în week-end.

– Schimbați banii numai la unitățile bancare ori la schimburi valutare autorizate și nu vă lăsați atrași de cursul avantajos pe care vi l-ar putea oferi persoane care vă abordează pe stradă.

– Asigurarea de sănătate în cazul unei călătorii în afara țării este importantă, mai ales că unele destinații exotice impun condiții de sănătate speciale.

– Dacă vă aflaţi în dificultate în străinătate, contactaţi ambasada sau consulatul României pentru a putea beneficia de asistenţă consulară de specialitate, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Călătorie plăcută!

(Redacţia)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.