FOTO: Profesori de prestigiu mondial, Doctori Honoris Causa ai UMF Târgu-Mureş Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1494 Vizualizări

FOTO: Profesori de prestigiu mondial, Doctori Honoris Causa ai UMF Târgu-Mureş

Prof. dr. Dan Teodor Simionescu de la Clemson University (SUA) și prof. dr. Mark Anthony Slevin de la Manchester Metropolitan University (Marea Britanie) au primit joi, 14 decembrie, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu-Mureş. Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilelor UMF Târgu-Mureş şi s-a desfăşurat în Sala Senatului UMF Târgu-Mureş, în prezenţa a numeroşi reprezentanţi ai mediului academic şi alţi invitaţi speciali.

Două personalităţi ale ştiinţei mondiale

În alocuţiunea sa, rectorul UMF Târgu-Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei, a subliniat că cele două titluri de Doctor Honoris Causa sunt acordate “unor personalităţi care de-a lungul timpului s-au remarcat prin activitatea ştiinţifică, dar în egală măsură prin aportul prin care activitatea lor cotidiană, ştiinţifică, academică, profesională a fost legat de bunul mers al universităţii.”

De asemenea, prof. dr. Leonard Azamfirei a arătat că de-a lungul timpului UMF Târgu-Mureş s-a dovedit “destul de parcimonioasă cu acordarea acestui titlu, care reprezintă cel mai înalt titlu onorific pe care o universitate îl poate acorda cuiva.”

“Politica universităţii este ca acordarea acestui titlu să fie făcută doar în condiţiile în care cei care sunt propuşi să primească o asemenea distincţie înaltă au demonstrat de-a lungul timpului o implicare adevărată, concretă, cuantificabilă în viaţa academică a universităţii noastre. Din acest motiv, astăzi avem două personalităţi ale ştiinţei mondiale care prin activitatea pe care au desfăşurat-o în ultimii cinci-şase ani au contribuit în mod decisiv la creşterea prestigiului universităţii noastre în ţară şi în afara hotarelor ţării. Cei doi care astăzi vor primi acest titlu sunt profesorul Dan Teodor Simionescu şi profesorul Mark Anthony Slevin”, a afirmat prof. dr. Leonard Azamfirei, care a mai punctat faptul că din punctul de vedere al UMF Târgu-Mureş, colaborarea cu cele două personalităţi a fost una “cu totul şi cu totul specială”, iar activitatea acestora “reprezintă un câştig semnificativ pentru Universitate.”

“Prestigiu, performanţă şi profesionalism”

Laudatio-ul pentru prof. dr. Dan Teodor Simionescu a fost rostit de prof. dr. Anca Sin, şefa disciplinii de Biologie Celulară din cadrul UMF Târgu-Mureş.

“Această universitate inaugurată în urmă cu peste 70 de ani este o oază de performanţă medicală şi de cercetare greu de egalat, o instituţie de renume internaţional care s-a ridicat în ultimii ani la un nivel de prestigiu neatins vreodată. Acest progres se datorează atât conducerii acestei instituţii, cât şi oamenilor din acest oraş care au susţinut instituţia de-a lungul anilor. În ochii mei, UMF Târgu-Mureş înseamnă prestigiu, performanţă şi profesionalism”, a spus prof. dr. Dan Teodor Simionescu, nume cu greutate în Medicina regenerativă mondială, al cărui vis este să formeze un nucleu de Medicină regenerative în Târgu-Mureş.

“O universitate deosebită”

Laudatio-ul pentru prof. dr. Mark Anthony Slevin a fost rostit de prof. dr. Rodica Bălaşa, directorul Şcolii Doctorale din cadrul UMF Târgu-Mureş.

“Sunt foarte onorat pentru acest titlu de Doctor Honoris Causa primit din partea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş. Îi mulţumesc profesorului Azamfirei, întregului Senat şi conducerii manageriale a acestei universităţi deosebite. Mă simt privilegiat pentru faptul că am fost nominalizat la această prestigioasă distincţie”, a mărturisit prof. dr. Mark Anthony Slevin, a cărui colaborare cu UMF Târgu-Mureş a început în urmă cu şase ani.

Text şi foto: Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE