Share

Home / Invatamant / FOTOGALERIE: Premianții simpozionului despre sănătate susținut de Şcoala Postliceală „Dimitrie Cantemir”
Prezentarea Flaviei Blaj Ardelean a fost recompensată cu locul I (Foto: Andrei Vornicu)

FOTOGALERIE: Premianții simpozionului despre sănătate susținut de Şcoala Postliceală „Dimitrie Cantemir”

16 elevi ai Şcolii Postliceale „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş au susţinut comunicări în cadrul celui de al 17-lea simpozion cu tema „Sănătate pentru toţi în secolul XXI”, organizat joi, 14 decembrie, în incinta Bibliotecii „Serafim Duicu” din Campusul „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş.

Participanții, împreună cu profesorii coordonatori, s-au întrecut în a-și convinge publicul prin relevanța informațiilor, gradul de atractivitate a expunerilor și ineditul temelor abordate. Deși unii dintre aceștia au avut emoții, și le-au depășit cu bine și au petrecut minute bune în fața auditoriului în încercarea de a reuși, informând, să ofere o mai bună înțelegere a diferitelor fenomene medicale și, prin urmare, să responsabilizeze publicul față de numeroase aspecte care îl vizează în mod direct.

Comisia de evaluare a prezentărilor a fost compusă din profesorii Constantin Alexandrescu, Dan Mogoș Antonescu și Laura Ciopoi.

Premii pentru toți participanții, după merit

În urma unei exigente deliberări, locul I a fost obținut de Ardelean (Blaj) Flavia (Emisferele cerebrale – raţiune vs emoţie) și Florea Anca Maria (Toxicomania).

Anca Maria Florea

Locul II a fost obținut de Mucha Klara (Album de semiologie medicală) și Văcar (Coman) Dana Florina (Reintegrarea psihosocială la pacientul colostomizat).

Dana Florina (Coman) Văcar

Locul III a fost câștigat de către echipa formată din Pop George și Boacă Laura Andrea (Contenţionarea bolnavilor psihici şi transportul acestora în interiorul spitalului).

Mențiunea I a fost obținută de Lazăr Andreea Florina (Apa – izvor al vieţii şi al sănătăţii), mențiunea II a fost câștigată de Grancea Larisa-Renata (Efectele consumului de Coca-Cola asupra organismului uman), iar mențiunea III a fost oferită lui Hoffer Kinga (Medicaţia tractului biliar).

Au fost oferite premii de participare următorilor elevi: Stanciu Gabriella și Kelemen Szabolcs (Efectul Placebo vs efectul Nocebo), Moldovan Ionuţ și Kozi (Băldean) Annamaria (Un zâmbet frumos într-un corp sănătos), Hălăciugă Mădălina (Relaţia de comunicare asistent-pacient), Someşan Cristina (Aspirina, primul medicament de sinteză) și Kaszap Anette-Bernadete și Adam Iuliana (Hemofilia).

Un premiu nou

Ca noutate, în ediția de acest an organizatorii au introdus categoria Premiul special al publicului. În urma votului, premiul a fost oferit elevilor Moldovan Ionuţ și Kozi (Băldean) Annamaria pentru prezentarea Un zâmbet frumos într-un corp sănătos.

Andrei VORNICU

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Grădina Botanică, sursă valoroasă pentru aromaterapie

Facultatea de Farmacie, prin Disciplina de Botanică Farmaceutică și Disciplina de Farmacognozie și Fitoterapie, a …

Share
Share