Home / Business / Moment istoric pentru județul Mureș: Guvernul României a deblocat proiectul hidrocentralei de la Răstolița!

Moment istoric pentru județul Mureș: Guvernul României a deblocat proiectul hidrocentralei de la Răstolița!

Distribuie

În ședința din 14 decembrie, Guvernul a adoptat Hotărârea privind aprobarea amplasamentului și declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere situat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național „Amenajarea Hidroenergetică Răstolița”.

Hotărârea aprobă amplasamentul lucrării în suprafață de 210,4315 ha.

Totodată se aprobă declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere, situate pe amplasamentul lucrării, expropriator fiind statul român, reprezentat de Ministerul Energiei, prin Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale “Hidroelectrica” S.A.

A fost aprobată și lista cuprinzând imobilele proprietate privată supuse exproprierii, situate pe raza comunelor Răstoliţa şi Vătava din județul Mureş, precum și sumele individuale estimate de către expropriator.

Fondurile necesare exproprierii, de 187.387 lei, sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat pe anul 2017, și se virează de către Ministerul Energiei, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora de către reprezentantul expropriatorului.

”Guvernul României a făcut județului Mureș cel mai frumos cadou de Sărbători, deblocând cel mai mare proiect al județului Mureș, pe care îl așteptăm de foarte mulți ani. Am luptat ca acest proiect să se realizeze. Le-am promis mureșenilor că barajul de la Răstolița va fi cel mai important proiect pentru mine și am adus în discuție situația acestuia la fiecare întâlnire cu miniștrii și cu toți cei care au avut puterea să ducă proiectul mai departe. Este un pas uriaș, avem astăzi certitudinea că barajul se va finaliza, iar după finalizarea documentelor necesare se va trece la exploatarea pădurii din cuva lacului și la pornirea efectivă a investiției. Este încă o dovadă că Guvernul României ascultă vocile din teritoriu și este aproape de cetățenii României”, a declarat președintele PSD Mureş, Vasile Gliga.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Primar mureșean, partidă de amor în aer liber cu o colegă, în timpul programului

Distribuie Primarul comunei mureșene Miheșu de Câmpie, Emil Casoni, a fost surprins de un grup …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.