Home / Cultură / Târgu-Mureș, în top 10 al celor mai bune orașe noi de festival din Europa
Photo: http://bereczky.ro | Bereczky Sándor

Târgu-Mureș, în top 10 al celor mai bune orașe noi de festival din Europa

Distribuie

Festivalul VIBE a ajuns în topul celor mai bune zece festivaluri noi din Europa, datorită voturilor participanților și a juriului profesionist de la Premiile Festivalurilor Europene.

Pe shortlist se află festivaluri precum fratele geamăn al Untold-ului de pe litoral, Neversea, Waking Life din Portugalia și Shutdown din Austria. ”După ce am aplicat, am fost nominalizați la shortist în două categorii, în categoriile Cel mai bun festival mic și Cel mai bun festival nou. Ne bucurăm foarte mult că în categoria Cel mai bun festival nou am ajuns în top 10”, a declarat organizatorul principal Rés Konrád Gergely. La categoria Cel mai bun festival nou au aplicat mai mult de 30 de festivaluri, dintre acestea au fost alese zece. Decizia juriului profesionist a contat 75%, iar votul publicului 25% în decizia finală.

La Premiile Festivalelor Europene, în categoria Cel mai bun festival nou, au mai rămas în concurs pentru premiul cel mare următoarele festivaluri: Fire Is Gold, Labyrinth Open Croatia, Lollypop, Neversea, Sea Star Festival, Shutdown Festival, Tsunami Xixón, Wacken Winter Nights, Waking Life. Rezultatul final va fi anunțat pe 17 ianuare 2018, la Groeningen, Olanda.

„Prima ediție VIBE a avut mai mult de 24 000 de participanți, care în timpul celor patru zile de festival au participat la 50 de concerte, au vizitat parcul de distracții și mai mult de 50 de evenimente pe zi. Târgu-Mureș a devenit un adevărat oraș de festival pe timpul VIBE-ului. Petrecerile de seară au însemnat nu numai muzică, ci și comunitate, unitate și vibe-uri positive. ”VIBE a fost înființat ca să asigure o platformă pentru diferite stiluri de muzică. Astfel, toți cei care au participat și-au putut găsi stilul lor preferat”, a declarat după festival Rés Konrád Gergely.

(Redacţia)

 

De asemenea, verificati

Rețele de gaz modernizate în 14 localități mureșene

Distribuie Un număr de 20 proiecte de investiții în distribuția de gaze naturale, a căror …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.